Baconos tepertős kiflik

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Baconos tepertős kiflik

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl tej (+1 dl a kenéshez)
  • 2 kávéskanál só
  • 1 csipet cukor az élesztőhöz
  • 10 dkg tepertő
  • 1 csomag szeletelt bacon
Recept idők

Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a csipet cukorral. Közben a lisztet a tojással, sóval egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő felfutott hozzá keverjük a liszthez, s jól összedolgozzuk. Amikor már a tészta elválik az edény falától, letakarjuk, meleg helyere tesszük és egy órán keresztül kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, nagyjából 10x10 cm-es kockákat vágunk és egyiket feldarabolt tepertővel illetve másikat szeletelt baconnel borítjuk be, majd a tésztát kifli formába feltekerjük. Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük és tojássárgájával vagy tejjel megkenjük a tetejüket (amit én ezen alkalommal balga módon elfelejtettem, így fénytelenek lettek a kiflik). Majd kevés borssal illetve piros paprikával megszórjuk a tetejüket és közepes lángon készre sütjük őket.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük