Baconos tepertős kiflik

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Baconos tepertős kiflik

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl tej (+1 dl a kenéshez)
  • 2 kávéskanál só
  • 1 csipet cukor az élesztőhöz
  • 10 dkg tepertő
  • 1 csomag szeletelt bacon
Recept idők

Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a csipet cukorral. Közben a lisztet a tojással, sóval egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő felfutott hozzá keverjük a liszthez, s jól összedolgozzuk. Amikor már a tészta elválik az edény falától, letakarjuk, meleg helyere tesszük és egy órán keresztül kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, nagyjából 10x10 cm-es kockákat vágunk és egyiket feldarabolt tepertővel illetve másikat szeletelt baconnel borítjuk be, majd a tésztát kifli formába feltekerjük. Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük és tojássárgájával vagy tejjel megkenjük a tetejüket (amit én ezen alkalommal balga módon elfelejtettem, így fénytelenek lettek a kiflik). Majd kevés borssal illetve piros paprikával megszórjuk a tetejüket és közepes lángon készre sütjük őket.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük