Zöldhagymás lepény
Zöldhagymás lepény
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
- fél cs szárított élesztő
- 4 dkg vaj
- 1 csokor zöldhagyma
- 4 dl tejföl
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, sót, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagosra dagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, olajjal kikent liszttel beszórt tepsire fektetjük, és újból megkelesztjük. 180 fokon 15 percig sütjük. A karikákra vágott hagymát a simára kevert tejfölbe forgatjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Megkenjük vele az elősütött tésztát, és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept