Zöldhagymás lepény
Zöldhagymás lepény
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
- fél cs szárított élesztő
- 4 dkg vaj
- 1 csokor zöldhagyma
- 4 dl tejföl
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, sót, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hólyagosra dagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, olajjal kikent liszttel beszórt tepsire fektetjük, és újból megkelesztjük. 180 fokon 15 percig sütjük. A karikákra vágott hagymát a simára kevert tejfölbe forgatjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Megkenjük vele az elősütött tésztát, és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept