Madártej
Madártej
Hozzávalók 6 személyre
- 15 db tojás
- 1,5 l tej
- 0,5l víz
- 5 ek liszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 30 dkg cukor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 2 evőkanál cukorral, csipet sóval.
1,5 liter tejet összekeverünk 0,5 liter vízzel, csipet sóval, vaníliás cukorral ízesítjük és forrni tesszük.
A kemény habból teáskanál segítségével tejbe galuskákat szaggatunk, mindegyik oldalát készre főzzük.
A megfőtt habgaluskát egy üvegtálba szedjük, amiben majd kínáljuk a madártejet.
A tojássárgákat a liszttel, a tejjel és a maradék cukorral csomómentesen elkeverjük.
A tojásos keveréket az eddig főtt tejhez adjuk, és folytonos kevergetés mellett hagyjuk, hogy felforrjon és közben besűrűsödjön.
Ezt a a tejet a habgaluskára öntjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, hidegen tálaljuk. A habgaluskára reszelhetünk csokit is ezzel még finomabb és mutatósabb lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept