Gyufaszálat tett a főzővízbe: elképesztő dolog történt!

Olyan trükköket mutatunk, melyeket lehet, hogy még te sem ismertél. Nézd meg őket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tojásfőzéssel kapcsolatban számos házi praktika kering a köztudatban, legyen szó a frissességének megállapítására szolgáló módszerekről vagy éppen arról, hogyan lehet a későbbiekben felhasználni, ha esetleg maradt belőle egy kevés. Más trükkök is léteznek azonban, melyeket talán még te sem ismertél: nézd végig a képeket!

A főzőműsorairól és szakácskönyveiről ismertté vált Nigella Lawson közkedvelt trükkje, hogy a tojás főzővizébe egy szál gyufát tesz, így ha esetleg meg is reped a héja, a tojás belseje nem fut ki a vízbe. A gyufa fejét le is törheted, ugyanúgy működik a módszer.

Ha megrepedt a tojás héja, előbbit ugyanúgy megakadályozhatod, ha a vízhez egy kevés sót vagy ecetet adsz.

Bár ez a közismertebb módszerek közé tartozik, lehet, hogy még nem ismeri mindenki: ahhoz, hogy megállapíthasd, főtt vagy friss tojásról van-e szó, elég végiggurítani egy sima papíron, a főtt ugyanis szabályosan forog, a nyers viszont meglehetősen össze-vissza.

Ha a tojáspucolást szeretnéd megkönnyíteni, áztasd előtte hideg vízbe a főtt tojásokat.

A lepucolt héjat érdemes megtartanod, ugyanis segít fehérré varázsolni a megsárgult ruhákat. Erről ide kattintva olvashatsz többet.

Ugyanígy a tojás főzővizét se dobd ki, különösképp, ha szeretnél kedvezni a szobanövényeidnek. A módszerről ide kattintva olvashatsz többet.

Ezt tedd a mosógépbe! 6 dolog, amiről nem is hinnéd, milyen jót tesz

Mind hatékonyabbá és olcsóbbá teszik a mosást, bátran kipróbálhatod mindegyiket!

Ezt tedd a mosógépbe! 6 dolog, amiről nem is hinnéd, milyen jót tesz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük