Különleges, ehető karácsonyi ajándékok

Készítsd el magad!

Likőr, trüffel, lekvár - lepd meg szeretteidet saját készítésű finomságokkal!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A saját készítésű ajándék mindig értékesebb a boltban vásároltnál. Lepd meg szeretteidet olyan finomságokkal, melyekbe egy kicsit a szívedet is belecsempészed.

Fűszeres narancslekvár

Az alábbi finomságokat akkor is könnyedén elkészítheted, ha nem vagy konyhatündér, egy bájos szalaggal vagy névre szóló üdvözlőkártyával pedig igazán ünnepivé varázsolhatod őket.

Fűszeres narancslekvár

Hozzávalók:

  • 9 narancs
  • 4 dl narancslé
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • fél teáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 350 g cukor
  • 1 tasak dzsemfix

A narancsgerezdeket és a narancslevet tedd főzőedénybe. A cukorban vegyítsd el a dzsemfixet, a vaníliás cukrot és a fűszereket, majd add hozzá a gyümölcshöz. Állandó kevergetés mellett forrald fel, és keverd három percig, ahogy bugyogva forr. Vedd le a tűzről, távolítsd el a tetején keletkezett habot, töltsd rögtön csinos üvegekbe, jól zárd le, és öt percre állítsd fejre őket, hogy a narancsgerezdek egyenletesen eloszoljanak.

Francia likőr

Hozzávalók:

  • 1,5 kg feketeribizli
  • 7,5 dl vörösbor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 2 kg cukor

A ribizliszemeket mosd meg, majd alaposan csepegtesd le. Addig főzd folyamatosan keverve, míg a szemecskék széthasadnak. Ha ez megvan, tedd egy nagyobb befőttes üvegbe a szétfőtt ribizlit, a szegfűszeget és a fahéjat, majd öntsd fel a borral. Néhány napra tedd hűvös helyre, de néha keverd fel. A gyümölcsöt szűrd le, passzírozd át, hogy minél több lét engedjen. Tűzhelyre téve add hozzá a cukrot, és addig keverd, míg az elolvad, de ne forrald fel. Végül szűrd le, és töltsd mutatós üvegekbe.

Francia likőr
Konyakos trüffel

Konyakos trüffel

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál konyak és vaj
  • kakaópor

A tejszínt lassú tűzön olvaszd össze a vajjal és az apróra tördelt csokival. A tűzről levéve keverd bele a konyakot, majd tedd félre hűlni. Ha kihűlt, keverd habosra, és simítsd egy sütőpapírral bélelt tálcára.

Lefedve tedd egy napra a hűtőbe. A megdermedt masszából formázz golyókat vagy kis hengereket, majd forgasd a kakaóporba. Ajándékozásig tárold hideg helyen.

Ezt is szeretjük