Karácsonyi csokicsodák sütés nélkül, percek alatt

Sokszor az egyszerű édességek sokkal mutatósabbak és finomabbak, mint órákig készülő társaik. Íme, három csokis finomság - sütés nélkül!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a halászlé már a fazékban, és a töltött káposzta is elkészült, nem maradt más hátra, mint a sütemény elkészítése. Tény, hogy bejgli nélkül nincs ünnep, mégis érdemes kipróbálnod néhány egyszerűbb édességet is, így nem kell egész nap a tűzhely mellett álldogálnod.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom

A következő receptek gyorsan elkészülnek, és nagyon finomak, vendégváróként is megállják a helyüket. Ne habozz, próbáld ki őket, és felejtsd el az ünnep idejére a fogyókúrát!

Sakktábla sütemény

Hozzávalók a barna tésztához:

  • 30 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál rum

Hozzávalók a fehér tésztához:

  • 2 csomag vaníliapuding
  • tej
  • cukor

A darált kekszet a porcukorral és a kakaóval keverd össze. Öntsd hozzá a rumot és a tejet, és gyúrd össze a tésztát, majd tedd annyi időre hűtőbe, míg a pudingot megfőzöd.

A vaníliapudingot a csomagolásán leírtak alapján főzd meg, és ízesítsd cukorral, majd hagyd néhány percig hűlni. A barna tésztát vedd ketté, és mindkét részét nyújtsd ki egy normál méretű tepsi nagyságára. A tészta legyen ujjnyi vastag. Fektesd bele a tepsibe, majd a megszilárdult vaníliapuding felét simítsd el rajta egyenletesen. Fektesd rá a másik barna tésztát, és a maradék pudingot rétegezd a tetejére. Tedd hűtőbe kis időre, hogy a puding jól megszilárduljon, majd szeleteld fel, és kínáld körbe.

Sakktábla süti
Charlotte

Csokis Charlotte

Hozzávalók:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag főzés nélküli csokoládépuding
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csésze kávé
  • 1 evőkanál tejszín
  • pici vaj
  • cukor
  • tej

Egy gömb alakú formát bélelj ki alufóliával egészen a tetejéig. Az aljába fektess egész babapiskótákat. A megmaradt piskóták alját mártsd kávéba pár pillanatra. Vigyázz, hogy ne áztasd el őket nagyon. Rakd ki teljesen a forma alját. Szorosan egymás mellé, kör alakban is állíts piskótákat. A pudingot annyi tejjel és cukorral keverd össze, amennyit a csomagolása ír. Öntsd az egészet a piskótakehelybe, a tetejét simítsd le.

A tejcsokoládét tördeld darabokra, és szórd egy fémedénybe. Forralj vizet, tedd az edényt a víz fölé. A csokihoz adj hozzá kevés vajat, hogy könnyebben felolvadjon a gőzben. A gesztenyemasszából gyúrj egy golyót, mártsd a csokiba, és tedd a puding tetejére. A legjobb, ha beteszed egy kis időre a hűtőbe, hogy rendesen összeálljon, de, ha nem bírod ki addig, fogyaszthatod azonnal is.

Duplacsokis, rumos golyók

Duplacsokis, rumos golyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl rum
  • csokireszelék

A kekszet a porcukorral és a kakaóporral keverd össze. Add hozzá a felolvasztott vajat, a rumot és a tejet, utóbbit kis adagokban. Gyúrd össze a masszát, és a tenyereddel formázz belőle golyókat. A csokireszelékbe forgasd bele őket, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük