Édes, habos forró csoki házilag
Ha teljesen átfagytál a hidegben, és szeretnél felmelegedni, akkor készíts forró csokit! Tejszínhabbal a legfinomabb.
Egy bögre melengető forró csokinak nem lehet ellenállni, még akkor sem, ha szigorú diétára fogtad magad.
A forró ital a lábujjadtól a fejed búbjáig felmelegít, szinte jobban esik a hideg időben, mint egy forró fürdő. Ráadásul hamar készen van.
Forró csokoládé
Hozzávalók:
- 10 dkg 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- csipetnyi őrölt fahéj
- tejszínhab
- csokireszelék vagy mandulaforgács
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A tejszínhez keverd hozzá a vaníliás cukrot és a sima cukrot, és kis lángon forrald fel. A csokit törd kisebb darabokra, vízgőz felett olvaszd fel, majd kezdd el melegíteni a tejet, és keverd bele. Amikor kész, a csokis masszát keverd a tejszínhez, és együtt melegítsd még néhány percig.
Végül szórd bele a fahéjat, öntsd bögrékbe az italt, és tejszínhabbal, csokireszelékkel tálald.
Egy kis harapnivaló
A forró csoki mellé jólesik néhány falat finom sütemény. Készítsd el a tökéletes mézeskalácsot!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- narancs
Így készül az illatos kandírozott narancs
- ünnep
- sütemény
Édes kókuszgolyó lusta délutánokra
- ünnep
- sütemény