A legédesebb húsvéti fogás: így készül a sárga túró
Egyes tájakon a sárga túró ugyanúgy részét képezi az ünnepi menünek, mint a fonott kalács. Próbáld ki te is!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes és a sós ízek remekül kiegészítik egymást, így a húsvéti kötözött sonkához kiválóan passzol az édes sárga túró.

A keleti országrészben - főként Szabolcsban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - ez a fogás az ünnepi menü része, nélküle szinte elképzelhetetlen a húsvéti lakoma.

Ha ezek után úgy érzed, hogy te is megkóstolnád, próbáld ki ízletes receptünket, amelyet könnyedén elkészíthetsz!

Sárga túró

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra. A tejet forrald fel, majd a tojásos masszát állandó kevergetés mellett adagold hozzá. Addig főzd, míg a massza össze nem áll teljesen.

Vegyél elő egy sűrűn szőtt vászonkendőt, és öntsd bele a sárga túrót. Kösd jól össze, majd akaszd fel.

Tegyél alá egy fazekat, és hagyd, hogy a savó kifolyjon belőle. Ezután tedd hűtőbe, majd ha már teljesen lehűlt és megdermedt, szeletelve tálald.

Blog.hu ajánló