A cékla valóságos multivitamin-bomba, ugyanis B-, C-vitaminban, vasban, folsavban, kalciumban és magnéziumban is gazdag. Salátaként például remek kiegészítője az ebédnek.
Dia
A petrezselyem az egyik legmagasabb vastartalmú zöldségféle, ezért érdemes minél többször beletenni az ételbe. Aprítsátok szendvicskrémbe, salátába!
Dia
A máj sokak étrendjéből kimarad, pedig nagyon tápláló. Nemcsak sok D-vitamin és vas van benne, de az immunrendszert is erősíti.
Dia
A spenótot is feltétlenül iktassátok be az étrendbe vérszegénység esetén. Ha főzelék formájában nem fogy el, akkor aprított spenótot tehettek például roston sült halra vagy rántottába.
Dia
A banán olyan gyümölcs, amit szinte mindenki szeret, és vérszegénységre is jó, mivel ásványi anyagokban gazdag, és vitamindús is - A-, B-, C-vitamin.
Dia
A teljes kiőrlésű pékáruk a fehér, vagyis finomított lisztből készültekkel szemben sokkal táplálóbbak, ezért vérszegénység esetén különösen fontos ezek fogyasztása.
Dia
Ha szerettek sütiket sütni, azokat is készítsétek teljes kiőrlésű vagy Graham-lisztből, hiszen a fehér lisztet ilyen formában is érdemes táplálóbbal pótolni.