Néhány hétköznapi, ártalmatlannak tűnő étel sokkal károsabb az egészségre, mint hinnéd. Ráadásul ezek többségét a gyerekek is majdnem minden nap fogyasztják, ezért jobb, ha megismered őket, és ezután jobban mérlegeled, mi kerüljön az asztalra. Íme, nyolc igazán ártalmas étel!

A gabonapehely jó ötlet, ha reggelire szánod, de csakis akkor, ha nem valami ízesített - például csokis - változatról, hanem teljes kiőrlésű fajtáról van szó.

A chips csak egy nagy adag tartósító- és színezőszer, nincs benne semmi természetes. Már-már mondhatni műanyag.

A tejcsokoládéról köztudott, hogy nem egészséges, mégis minden gyerkőc előszeretettel fogyasztja.

A halrudacskák elve annyi tartósítószerrel készülnek, hogy kifejezetten ártalmasak, ám az olajban sütés csak rátesz még egy lapáttal.

A gyümölcslének nevezett, valójában gyümölcsöt aligha látott cukros italok nemcsak a fogakat roncsolják, de a szervezetnek sem tesznek jót.

A felvágottakban rengeteg a szénhidrát és a tartósítószer, mégis majdnem minden gyerek ezt kapja reggelire.

Az előre csomagolt tejitalokba nemcsak édesítőszert kevertek, de a bennük lévő tartósítószer-mennyiség sem elhanyagolható.

A színezett, gyümölcsösnek álcázott joghurtokat valójában csak ízesítőanyagokkal keverték össze. Gyümölcsöt nem valószínű, hogy láttak.
Hiperaktivitást okozó ételek
A legrosszabbak között olyan ételek is vannak, amik hiperaktivitást okoznak a gyereknél. Ismerd meg őket is!
A gyerekek 10 legkedveltebb étele, ami hiperaktivitást okozhat
Nézegess képeket!
Elolvasom