Ezekben van a legtöbb C-vitamin! Képeken a legjobb őszi immunerősítők

A csipkebogyótea és a zöldpaprika megóvnak az influenzától.

Dia

	100 g csipkebogyóban fajtától függően több mint 200 mg C-vitamin van. Immunerősítő tulajdonságát leginkább tea formájában használhatod ki, ám fontos, hogy hidegen áztasd ki. További infókért kattints korábbi cikkünkre!

100 g csipkebogyóban fajtától függően több mint 200 mg C-vitamin van. Immunerősítő tulajdonságát leginkább tea formájában használhatod ki, ám fontos, hogy hidegen áztasd ki. További infókért kattints korábbi cikkünkre!

Dia

	A zöldpaprika, valamint az élénkpiros változatok - például a magyar nemesítésű kápia - 100 g-ja 180 mg C-vitamint tartalmaz. Ha szeretnéd kihasználni immunerősítő tulajdonságát, fontos, hogy nyersen fogyaszd.

A zöldpaprika, valamint az élénkpiros változatok - például a magyar nemesítésű kápia - 100 g-ja 180 mg C-vitamint tartalmaz. Ha szeretnéd kihasználni immunerősítő tulajdonságát, fontos, hogy nyersen fogyaszd.

Dia

	A fekete és a vörös áfonya - melyeket elsősorban aszalt formában fogyaszthatsz - kiváló őszi C-vitamin-források. 100 g belőlük körülbelül 160 mg-ot tartalmaz az immunerősítő vitaminból. Tudj meg többet az aszalt gyümölcsök egészségügyi hatásairól!

A fekete és a vörös áfonya - melyeket elsősorban aszalt formában fogyaszthatsz - kiváló őszi C-vitamin-források. 100 g belőlük körülbelül 160 mg-ot tartalmaz az immunerősítő vitaminból. Tudj meg többet az aszalt gyümölcsök egészségügyi hatásairól!

Dia

	A goji bogyó a magyarul ördögcérnának nevezett növény - Lycium Barbarum - gyümölcse. C-vitamin-tartalmáról egyelőre különböző adatokat közöl a szakirodalom, de az biztos, hogy 100 g-jában legalább 150 mg van. Elsősorban szárított gyümölcs, illetve tea formájában fogyaszthatod.

A goji bogyó a magyarul ördögcérnának nevezett növény - Lycium Barbarum - gyümölcse. C-vitamin-tartalmáról egyelőre különböző adatokat közöl a szakirodalom, de az biztos, hogy 100 g-jában legalább 150 mg van. Elsősorban szárított gyümölcs, illetve tea formájában fogyaszthatod.

Dia

	100 g kivi nagyjából 100 mg C-vitamint tartalmaz. Az októbertől már kapható déligyümölcsöt elsősorban gyümölcssalátákhoz adva, illetve önmagában fogyaszthatod. Akár diétát és építhetsz rá!

100 g kivi nagyjából 100 mg C-vitamint tartalmaz. Az októbertől már kapható déligyümölcsöt elsősorban gyümölcssalátákhoz adva, illetve önmagában fogyaszthatod. Akár diétát és építhetsz rá!

Dia

	A savanyú káposzta abban az esetben jó C-vitamin-forrás, ha nincs túlfőzve, vagyis nem töltött káposzta formájában eszed. 100 g savanyú káposzta 20 mg C-vitamint tartalmaz, ami a fent említettekhez képest nem sok, ám számos más szempontból - például probiotikum-tartalmából adódóan - is támogatja az immunrendszer működését.

A savanyú káposzta abban az esetben jó C-vitamin-forrás, ha nincs túlfőzve, vagyis nem töltött káposzta formájában eszed. 100 g savanyú káposzta 20 mg C-vitamint tartalmaz, ami a fent említettekhez képest nem sok, ám számos más szempontból - például probiotikum-tartalmából adódóan - is támogatja az immunrendszer működését.

Ezt is szeretjük
Fotó: