Így néz ki most Xena, a szexi harcos hercegnő
Az idén negyven éves színésznő nemcsak a kardforgatáshoz ért, és a híresztelésekkel ellentétben nem leszbikus.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Xena, a harcos hercegnő újfajta sorozattípust honosított meg hazánkban: a misztikus kalandsorozatét, persze amolyan modern köntösbe öltöztetve. Mert feltételezhetően senki nem gondolta komolyan, hogy a régmúltban csak kigyúrt pasik és dögös csajok küszködtek egymással, a lehető legkevesebbet takaró bőröltözékekben.


Ám akárhogy is, az új-zélandi Lucy Lawless karrierjének valószínűleg legmeghatározóbb állomását jelentette a hat évadon keresztül forgatott sorozat, mely tulajdonképpen a Hercules széria spinoffjaként jelent meg a csatornákon.

A szuperszexi és keménykezű Xena, no és hűséges fegyverhordozója, a szende Gabriel kalandjait rengeteg háztartásban követték feszült figyelemmel a rajongók a kilencvenes évek közepén, azt is találgatván, vajon a barátságon túlnyúlik-e a két hölgyemény kapcsolata.

Kard helyett mikrofon

Csak a véletlennek köszönhette a színésznő, hogy megkapta Xena szerepét. Az eredetileg kiszemelt hölgy ugyanis éppen betegeskedett, és nem tudta volna vállalni, hogy a forgatások helyszínére, Új-Zélandba utazzon. Így esett a választás Lucy Lawless-re, akinek eredetileg sötétszőke haját feketére festették, hogy jobban passzoljon Xena karakteréhez.

A sorozat munkálatainak végül 2001-ben szakadt vége. Ezután Lawless a Broadway-on próbált szerencsét, és bár szerette volna megmutatni tehetségét jókislányos szerepekben, Xena révén csakis domináns nőként tudtak rá gondolni a rendezők. Ezért aztán hiába jelentkezett Sandy szerepére a Grease-ből, helyette a rosszlány Rizzo karakterét bízták rá.

Újabban kevesebbet forgat, de azért a szemfülesek felfedezhették például a Miami helyszínelők egyik epizódjában, ahol egy madámot játszott. A színészkedésen kívül dolgozik énekesnői karrierjén is, már több fellépésen is túl van, és CD-n is megjelent.

Ami a magánéletét illeti, hihetetlen, de négy gyermeket szült: az egyetemet anno első szerelméért, Garth Lawless-ért hagyta ott, akihez hozzáment, és tőle 19 évesen született lánya, Daisy, még 1988-ban.

Később elvált a férfitól, majd 1998-ban frigyre lépett a Xena producerével, Robert Taperttel. Két fiúcskával ajándékozta meg férjét, Julius 1999-ben, Judah pedig 2002-ben jött világra.

Ezt is szeretjük