Öngyilkos lett a világhírű művész! Ezért vetett véget életének 48 évesen
Részletek!
Öngyilkos lett 48 éves korában Wolfgang Herrndorf.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Wolfgang Herrndorf német író, akinek a Csikk című sikerkönyvét a kritikusok egy része az új Zabhegyezőként emlegette, hétfőn este egy fegyverrel vetett véget életének.

Halálhírét írótársa, Kathrin Passig kedden közölte, a hír megrázta a német kulturális életet.

Öngyilkos lett betegsége miatt

Az író 2010 óta küzdött agydaganattal, végül ezért vetett véget az életének is.

A hamburgi írónak 2010-ben jelent meg Csikk című regénye, amely óriási sikert aratott: egyedül Németországban több mint egymillió példány kelt el belőle.

A könyv két fiatal fiúról szól, akik Kelet-Németországban egy Ladával tettek nagy utazást. Összesen 24 nyelvre fordították le a művet.

Herrndorf 2012-ben Sand című krimijéért díjat kapott a lipcsei könyvvásáron, betegsége miatt azonban már nem tudott megjelenni, hogy személyesen vegye át az elismerést.

Nem tudtak segíteni rajta

Orvosai 2010-ben állapítottak meg nála rosszindulatú agydaganatot. A 48 éves írót háromszor műtötték, a betegség elleni küzdelméről beszámolt az Arbeit und Struktur című blogjában. Utolsó bejegyzésében arról írt, hogy elvesztette erejét, a gyógyszer már nem hat, a daganat pedig növekszik.

- Vége a kemónak. A műtétnek nincs értelme. Tudom, mindez mit jelent - fogalmazott.

Írótársa, Kathrin Passig a Twitter közösségi portálon kedden azt közölte, hogy Herrndorf fegyverrel vetett véget az életének Berlinben, egy folyóparton. A rendőrség nem erősítette meg ezt az információt, mint ahogy a szerző kiadója, a Rowohlt sem.

Ezt is szeretjük