Nehéz válás, új románc
Reese Witherspoon 2007-es éve
Reese Witherspoon a legkeresettebb sztárok listájának 5. helyén telel, 2007-es éve azonban felemás volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Reese Witherspoon 1976. március 22-én született az Egyesült Államokban, és egyedüli gyermekként nőtt fel. Élete első szerepét a Vadvirágok című tévéfilmben kapta meg 1991-ben. 1993-ban megkapta első főszerepét egy Disney-filmben.
2001-ben a Dr. Szöszi címszereplőjeként tett szert széles körben nagy népszerűségre, és ezzel egyidőben alakításáért Arany Glóbuszra is jelölték. 2005-ben A nyughatatlan című filmben nyújtott alakításáért hazavihette az Oscar-díjat, amely a filmes szakmában a legnagyobb elismerésnek számít.

Kimerítő válás után

Reese a 2007-es évet egy igazi szakmai kihívással kezdte, ugyanis a Golden Globe díjátadó ünnepség műsorvezetésére kérték fel George Clooney-val együtt. A színésznő karrierje egyre sikeresebb, a magánélete azonban annál keserűbb lett: Ryan Phillippe-el kötött házassága ugyanis 2007-ben végleg dugába dőlt, és többszöri mentési kísérleteiket feladva beadták a válókeresetet.

Annak idején Phillippe oldalán szerepelt a Kegyetlen játékok című filmben, majd ezután össze is házasodtak, és két gyermekük is született az együtt töltött hét év alatt. Reese alapvetően visszahúzódó hírességnek számít Hollywoodban, hiszen soha nem volt hangos a sajtó botrányaitól, sőt még válásától sem.

Exférjével igen intelligens módon, sárdobálás nélkül sikerült különválnia, és civilizált emberek módján sikerült lezárniuk a vagyonmegosztási és a gyermek-elhelyezési kérdést is kettejük között.

A válás kis híján mégis tragédiát hozott: bár Witherspoont is megviselte a kapcsolat tönkremenetele, volt férje teljes depresszióba zuhant, és több alkalommal is az öngyilkosságot fontolgatta. Állítása szerint csak a gyerekek miatti felelősségérzet tartotta vissza attól, hogy kezet emeljen magára.

Év végén rátalált a szerelem

A bájos színésznő idei évét mindenképp Ryannel való válása határozta meg, hiszen hivatalosan október közepén váltak mindketten jogilag is szabaddá. A váláson Reese tette könnyebben túl magát: már a nyár elején együtt lehetett látni új kedvesével, Jake Gyllenhaallal.

Szerelmük olyan hirtelen nőtte ki magát, hogy novemberben Jake egy római vakációzás közben térdre ereszkedve kérte kedvesét: legyen a felesége. Reese ugyan visszautasította a lánykérést, kérvén kissé lassabb haladást, azonban ez meg sem kottyant kapcsolatuknak, hiszen pár héttel később egy repülőúton vadul szeretkeztek egymással – balszerencséjükre az esetnek szemtanúja is akadt. Ebből is érzékelhető, hogy a két fiatal között lángol a szerelem, és holmi visszautasított lánykérés nem állhat a boldogságuk útjába.

Úgy tűnik, hogy Reese-t szerencsecsillaga nem hagyta el a karrier terén sem, hiszen egy felmérés szerint ő lett 2007-ben a legjobban fizetett hollywoodi színésznő. Ami méginkább növeli a színésznő érdemeit, hogy sikereitől nem szállt el, és nem lett fellengzős, beképzelt plasztikcica, hanem továbbra is keményen küzd sikereiért.

Gyereknevelési elvei hasonlóan kemények: szeretné, ha gyermekei nem mozisztárként, hanem anyaként tekintenének rá, ezért nem is hagyja azokat az újságokat a kezükbe kerülni, amelyekben ő szerepel, és egyetlen filmjét sem nézeti meg velük.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A 2007-es év mérlege felemás Witherspoon számára: elvesztette volt férjét, de Jake Gyllenhaal személyében újra rátalált a szerelem, és a legjobban fizetett színésznőként karrierjének csúcsán áll.

Ezt is szeretjük