Rozoga vénember lett az egykor piszkosul jóképű Warren Beatty

Az egykori hollywoodi szívtipró még a rebellis Madonna fejét is elcsavarta évekkel ezelőtt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Warren Beattyról két dolog jut rögtön az eszébe az embernek: az egyik, hogy ő volt anno a mára kultikussá nemesedett Bonnie és Clyde férfi főhőse; a másik, hogy igazi nőfalónak számított egykoron.


Tény, Shirley MacLaine ma már hetvenéves öccse manapság talán ismertebb egykori szerelmi életéről, mint érzékenyen árnyalt alakításairól, amelyek zavarba ejtően egyenetlen pályáját ékesítik.

Az 1937-es születésű Beatty tulajdonképpen nővérével akart rivalizálni, amikor színésznek iratkozott. Néhány Broadway- és televíziós munka után olyan mozis alkotásokban mutathatta meg a tanultakat, mint a Ragyogás a fűben és az Őrülten szerelmes.  

Igazi megasikert azonban az 1967-es Bonnie és Clyde-dal tudott elérni, melyet a szakma és a közönség és egyaránt nagyra értékelt: a színészt Golden Globe-ra és Oscarra is jelölték alakításáért.

E stílusosan lázadó gengsztermese sikere tette menő hollywoodi játékossá, és a hetvenes években végleg csúcsra járatta.

Tökéletes szerepformálását egyebek közt a McCabe és Mrs. Millerben és a Samponban is meg lehetett csodálni – ez utóbbinak egyébként társszerzője is volt.

Önmagát rendezte az Ép testben épp, hogy élek című komédiában, valamint az ambiciózus Vörösökben is, mely utóbbiért megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscart 1982-ben.

Az elismerés után mintha már nem hajtotta volna annyira a hév: akár színészként, akár rendezőként próbálkozott, nem sikerült olyan magaslatokba jutnia, mint korábban.

Bár azért azóta is volt néhány remek húzása, mint az 1991-es Bugsy, illetve a hét évvel későbbi Nyomd a sódert!, mellettük készített néhány felejthető mozit. Talán részben ez az oka, hogy 2001 óta nem forgatott több játékfilmet, és inkább a politika felé fordult.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy idősödvén tökéletesen kielégíti őt a család, mellettük nem érzi szükségét annak, hogy a színészi szakmában is kiteljesedjen - nőzni meg már egy ideje úgysem akar. No, nem azért, mert szó, mi szó, sokat veszített sármjából az idők során, és leginkább egy megfáradt öregemberre emlékeztet.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sokkal inkább amiatt, mert ugyan fiatalon számos híresség megfordult az ágyában – például Natalie Wood, Julie Christie, Diane Keaton, Goldie Hawn, Cher, Barbra Streisand -, sőt, még Madonnával is járt, a Bugsy mindent megváltoztatott. Helyesebben a nálánál húsz évvel fiatalabb Annette Bening, akivel a forgatáson estek szerelembe. 1992-ben össze is házasodtak, négy gyermekük született az eltelt években.

Cikkünk a Gabo kiadó 501 filmsztár című könyve aktuális fejezetének felhasználásával készült.
Ezt is szeretjük