Rozoga vénember lett az egykor piszkosul jóképű Warren Beatty
Az egykori hollywoodi szívtipró még a rebellis Madonna fejét is elcsavarta évekkel ezelőtt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Warren Beattyról két dolog jut rögtön az eszébe az embernek: az egyik, hogy ő volt anno a mára kultikussá nemesedett Bonnie és Clyde férfi főhőse; a másik, hogy igazi nőfalónak számított egykoron.


Tény, Shirley MacLaine ma már hetvenéves öccse manapság talán ismertebb egykori szerelmi életéről, mint érzékenyen árnyalt alakításairól, amelyek zavarba ejtően egyenetlen pályáját ékesítik.

Az 1937-es születésű Beatty tulajdonképpen nővérével akart rivalizálni, amikor színésznek iratkozott. Néhány Broadway- és televíziós munka után olyan mozis alkotásokban mutathatta meg a tanultakat, mint a Ragyogás a fűben és az Őrülten szerelmes.  

Igazi megasikert azonban az 1967-es Bonnie és Clyde-dal tudott elérni, melyet a szakma és a közönség és egyaránt nagyra értékelt: a színészt Golden Globe-ra és Oscarra is jelölték alakításáért.

E stílusosan lázadó gengsztermese sikere tette menő hollywoodi játékossá, és a hetvenes években végleg csúcsra járatta.

Tökéletes szerepformálását egyebek közt a McCabe és Mrs. Millerben és a Samponban is meg lehetett csodálni – ez utóbbinak egyébként társszerzője is volt.

Önmagát rendezte az Ép testben épp, hogy élek című komédiában, valamint az ambiciózus Vörösökben is, mely utóbbiért megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscart 1982-ben.

Az elismerés után mintha már nem hajtotta volna annyira a hév: akár színészként, akár rendezőként próbálkozott, nem sikerült olyan magaslatokba jutnia, mint korábban.

Bár azért azóta is volt néhány remek húzása, mint az 1991-es Bugsy, illetve a hét évvel későbbi Nyomd a sódert!, mellettük készített néhány felejthető mozit. Talán részben ez az oka, hogy 2001 óta nem forgatott több játékfilmet, és inkább a politika felé fordult.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy idősödvén tökéletesen kielégíti őt a család, mellettük nem érzi szükségét annak, hogy a színészi szakmában is kiteljesedjen - nőzni meg már egy ideje úgysem akar. No, nem azért, mert szó, mi szó, sokat veszített sármjából az idők során, és leginkább egy megfáradt öregemberre emlékeztet.

Sokkal inkább amiatt, mert ugyan fiatalon számos híresség megfordult az ágyában – például Natalie Wood, Julie Christie, Diane Keaton, Goldie Hawn, Cher, Barbra Streisand -, sőt, még Madonnával is járt, a Bugsy mindent megváltoztatott. Helyesebben a nálánál húsz évvel fiatalabb Annette Bening, akivel a forgatáson estek szerelembe. 1992-ben össze is házasodtak, négy gyermekük született az eltelt években.

Cikkünk a Gabo kiadó 501 filmsztár című könyve aktuális fejezetének felhasználásával készült.
Ezt is szeretjük