Rozoga vénember lett az egykor piszkosul jóképű Warren Beatty

Az egykori hollywoodi szívtipró még a rebellis Madonna fejét is elcsavarta évekkel ezelőtt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Warren Beattyról két dolog jut rögtön az eszébe az embernek: az egyik, hogy ő volt anno a mára kultikussá nemesedett Bonnie és Clyde férfi főhőse; a másik, hogy igazi nőfalónak számított egykoron.


Tény, Shirley MacLaine ma már hetvenéves öccse manapság talán ismertebb egykori szerelmi életéről, mint érzékenyen árnyalt alakításairól, amelyek zavarba ejtően egyenetlen pályáját ékesítik.

Az 1937-es születésű Beatty tulajdonképpen nővérével akart rivalizálni, amikor színésznek iratkozott. Néhány Broadway- és televíziós munka után olyan mozis alkotásokban mutathatta meg a tanultakat, mint a Ragyogás a fűben és az Őrülten szerelmes.  

Igazi megasikert azonban az 1967-es Bonnie és Clyde-dal tudott elérni, melyet a szakma és a közönség és egyaránt nagyra értékelt: a színészt Golden Globe-ra és Oscarra is jelölték alakításáért.

E stílusosan lázadó gengsztermese sikere tette menő hollywoodi játékossá, és a hetvenes években végleg csúcsra járatta.

Tökéletes szerepformálását egyebek közt a McCabe és Mrs. Millerben és a Samponban is meg lehetett csodálni – ez utóbbinak egyébként társszerzője is volt.

Önmagát rendezte az Ép testben épp, hogy élek című komédiában, valamint az ambiciózus Vörösökben is, mely utóbbiért megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscart 1982-ben.

Az elismerés után mintha már nem hajtotta volna annyira a hév: akár színészként, akár rendezőként próbálkozott, nem sikerült olyan magaslatokba jutnia, mint korábban.

Bár azért azóta is volt néhány remek húzása, mint az 1991-es Bugsy, illetve a hét évvel későbbi Nyomd a sódert!, mellettük készített néhány felejthető mozit. Talán részben ez az oka, hogy 2001 óta nem forgatott több játékfilmet, és inkább a politika felé fordult.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy idősödvén tökéletesen kielégíti őt a család, mellettük nem érzi szükségét annak, hogy a színészi szakmában is kiteljesedjen - nőzni meg már egy ideje úgysem akar. No, nem azért, mert szó, mi szó, sokat veszített sármjából az idők során, és leginkább egy megfáradt öregemberre emlékeztet.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Sokkal inkább amiatt, mert ugyan fiatalon számos híresség megfordult az ágyában – például Natalie Wood, Julie Christie, Diane Keaton, Goldie Hawn, Cher, Barbra Streisand -, sőt, még Madonnával is járt, a Bugsy mindent megváltoztatott. Helyesebben a nálánál húsz évvel fiatalabb Annette Bening, akivel a forgatáson estek szerelembe. 1992-ben össze is házasodtak, négy gyermekük született az eltelt években.

Cikkünk a Gabo kiadó 501 filmsztár című könyve aktuális fejezetének felhasználásával készült.
Ezt is szeretjük