Mindenki ismeri ezt a dalt, de fogalma sincs az előadóról! Hallgasd meg most!
Kismillió filmben elhangzott ez a dal! Ki követte el?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hallhattad a Michael J. Fox főszereplésével játszódó Dupla vagy semmiben, a Vasmadarak - Lángoló égbolt című filmben vagy a Nicsak, ki beszél?-ben.

A Katrina and the Waves a '80-as években
A Katrina and the Waves az Eurovíziós dalfesztiválon

A Katrina and the Waves névre hallgató angol banda legismertebb - cikkünk alján is meghallgatható - dala kétségkívül az 1985-ös Walking on Sunshine. Mi történt az azóta eltelt 30 évben a világhírű dallal?

Walking on Sunshine

Az együttes 1981-ben alakult, első sikereiket Kanadában aratták, majd a '80-as évek közepén Walking on Sunshine című daluk egy csapásra világhírűvé tette őket. A '90-es évek végéig aktívak maradtak, sőt, utolsó dobásként megnyerték az 1997-es Eurovíziós Dalfesztivált az Egyesült Királyságban Love Shine a Light című dalukkal.

Bár sokáig slágerlistás volt ez a daluk is, a Walking on Sunshine, köszönhetően annak, hogy 45 filmben, sorozatban csendült fel, gyakorlatilag halhatatlanná vált. Csak ízelítőül néhány alkotás, amelyben hallhattad:

  • Agymenők - 2012
  • Odaát - 2012
  • Miért éppen Minnesota? - 2009
  • A szökés - 2006
  • Ed - 2002
  • Pop, csajok satöbbi - 2000
  • Nicsak, ki beszél? - 1989
  • Dupla vagy semmi - 1987

Hallgasd meg a dalt!

Kattints az alábbi Youtube-videóra, és nézd meg a Walking on Sunshine című dal eredeti klipjét most!

Halhatatlan dal

Bár a zenekar 1999-ben végül feloszlott, a dalt 2010-ben, 25 éves évfordulója alkalmából sokan feldolgozták. Az énekesnő, Katrina Leskanich is ebben az évben adott ki új albumot önálló, illetve a Katrina and the Wavesszel közös dalaiból. 2011 júniusában az akkori amerikai elnökjelölt, Michele Bachmann került bajba, amiért engedély nélkül használta a Walking on Sunshine-t kampányában. Valószínűleg a dal történetének ezzel még messze nincs vége.

Ezt is szeretjük