Vilmos herceg szívszorító dolgot mondott az édesanyjáról - Elérzékenyültek a rajongók
Egy pakisztáni kislánynak mesélt Dianáról.

vilmos-herceg-dianarol-pakisztan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Katalin hercegné a héten Pakisztánban tartózkodtak, egy ötnapos turné keretein belül. Már 13 éve nem járt a királyi család egyetlen tagja sem az országban. Diana hercegnő korábban sok időt töltött itt, háromszor is járt Pakisztánban, tervezgette ugyanis, hogy ide költözik, amikor beleszeretett az innen származó sebészorvosba, Hasnat Khanba - közösen képzelte el a jövőjüket, távol Nagy-Britanniától.

Ilyen szép dolgot mondott Vilmos az édesanyjáról

Mind Vilmos, mind Harry herceg előszeretettel látogatnak meg olyan helyeket, ahol édesanyjuk korábban járt, mintha ezzel is egy kis időt tölthetnének a fiatalon, tragikus körülmények közt elhunyt Dianával. A trónörökös többször is bevallotta, hogy élete legnagyobb bánata, hogy anyukája már nem találkozhatott imádott feleségével, Katalin hercegnével, és a gyerekeit sem ismerhette meg.

Bár - állítása szerint - az utóbbit annyiban nem bánja, hogy Diana rettenetes nagymama lett volna, aki alaposan felforgatta volna a napjaikat - erről az ITV és az HBO csatornával közösen készített egy filmjében, az Édesanyánk, Diana: Az élete és örökségében beszélt.

- Anyám igazi rémálom lett volna nagymamaként, kész rémálom, tényleg. Imádná a gyerekeket, de szörnyű lenne. Szinte látom magam előtt, ahogy felbukkan fürdésidőben, hatalmas káoszt csinál a gyerekekkel, mindenhol buborékok és kifolyt fürdővíz... aztán elmegy, mi meg ott maradunk két felpörgött gyerkőccel - nyilatkozta nevetve.

A napokban az Islamabad Model College for Girls lányiskolában néhány diáklány odament hozzá, hogy közöljék vele, hogy a halála ellenére máig az édesanyjuk nagy rajongói.

- Tényleg? Nagyon jó ezt hallani, nagyon kedves tőletek, jól esik. Én is rajongtam az édesanyámért, igazán. Tudjátok, hogy imádta ezt az országot? Háromszor is járt is itt - igaz, én akkor még nagyon kicsi voltam - mondta Vilmos herceg a lányoknak.

A rajongók könnyekig hatódtak Vilmos herceg vallomásától, a közösségi oldalakon nem is hagyták szó nélkül: "Odavagyok Vilmos hercegért! Ahogy közölte, hogy ő is rajongott az anyukájáért... annyira szomorú, mégis annyira emberi. Remek király lesz belőle", "Diana nagyon büszke lenne rád, Vilmos, remek férfit nevelt belőled", "Vilmos és Katalin remek munkát végeznek, büszke vagyok rá, hogy egyszer ők uralkodnak majd az ország felett" - írták a lelkes hozzászólók.

Vilmos herceg azt is bevallotta korábban, hogy mindennap hiányzik neki az édesanyja, máig nem volt képes kiheverni, hogy ilyen fiatalon elvette tőle a sors, azonban nagyon büszke arra, hogy egy ilyen csodálatos nő fia lehet.

- Annak idején a koporsója mögött sétálni a legnehezebb dolog volt, amit eddigi életemben meg kellett tennem. A frufrum mögé bújtam, hogy ne lássanak. Úgy éreztem, hogy anya is mellettünk sétál. Imádott minket - még 20 év elteltével is érzem a szeretetét. Ha csak a töredékét képviselem annak, ami ő volt, akkor büszke lehetek magamra, és remélem, ő is büszke lenne rám - vallott Vilmos könnyes szemmel a BBC Diana utolsó hét napjáról szóló dokumentumfilmjében.

Ez volt Diana utolsó nyaralása a fiaival

Szinte sugárzott az arca a boldogságtól imádott fiai mellett - sajnos azonban az élet úgy hozta, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy közösen nyaralhattak.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük