Vilmost és Katalint súlyos szabályszegésen kapták: lesifotók buktatták le őket
Vilmos hercegéket a lesifotók buktatták le.

katalin-vilmos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg, Katalin hercegné és gyerekeik, illetve Erzsébet királynő fia, Edward és családja részt vettek a Luminate nevű sétán Sandringhamben, a Country Parkban. 

A séta különlegessége, hogy a parkot karácsonyi fényekkel dekorálták ki, ennek látványa pedig könnyedén meghozhatja az ünnepi hangulatot. Eddig ezzel nem lett volna gond, hogy az előkelőségek felkeresték ezt a turisztikai látványosságot, ám a koronavírus terjedése miatt behozott szigorú szabályokat sikerült megszegniük.

Lesifotók buktatták le Vilmos hercegéket

Bár Vilmosék és Edwardék külön érkeztek a helyszínre, a Daily Mail beszámolója szerint végig együtt sétáltak, és több alkalommal is beszélgettek egymással, ami érthető is, hiszen rokonok. Összesen kilencen voltak együtt: Vilmosék a három gyerekükkel már öt főre jönnek ki, míg Edward és Zsófia grófné két gyermekükkel együtt négy főt alkotnak. A törvény viszont kimondja, hogy jelenleg maximum hatan csoportosulhatnak.

A Rule of Six néven emlegetett szabály szerint a nem egy háztartásban élők zárt térben nem, de szabadtéren találkozhatnak, ám hat főnél nem lehetnek többen. Anglia területén a hat főbe beletartoznak a kisgyerekek is, Skóciában és Walesben kicsit engedékenyebbek, előbbi helyen a 12 év alattiak, utóbbi tagországban a 11 év alattiak nem számítanak bele a hat főbe. Sandringham azonban Angliában van, így bizony Charlotte-ra, Györgyre és Lajosra is vonatkozik a szigorítás.

A brit sajtóban több nagy lap is foglalkozott ezzel a kellemetlen üggyel, és várhatóan lesz azért visszhangja ennek, hiszen ezekben a nehéz időkben a királyi család tagjainak éppen példát kellene mutatniuk az embereknek, ám ha ők is áthágják a szabályokat, lehet, többen felhatalmazást éreznek majd arra, hogy ők se vegyék komolyan a kormány által behozott szigorításokat.

Erzsébet királynő éppen emiatt valószínűleg nem túl boldog, hogy unokája és fia nem igazodtak a Rule of Six előírásaihoz. Nem mellesleg, mivel a veszélyeztetett korosztály tagja, így szigorúan betartja az előírásokat, és a tanácsadóira is hallgat, pont a járvány miatt nem fog együtt karácsonyozni a családtagjaival Sandringhamben, helyette Fülöp herceggel a windsori kastélyban ünnepelnek visszafogott módon. Áprilisban, rendkívüli tévébeszédében még így lelkesítette az embereket, hogy tartsák be a szabályokat:

Együtt kezeljük ezt a betegséget, és szeretném megnyugtatni önöket, hogy ha egységesek és határozottak maradunk, akkor legyőzzük azt. Remélem, hogy az elkövetkező években mindenki büszke lesz arra, hogy miként reagált most erre a kihívásra. Azok, akik utánunk jönnek, majd azt mondják, hogy a mi nemzedékünk britjei milyen erősek voltak.

Így mentek színházba Katalinék a gyerekekkel

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan mentek december elején színházba Katalin hercegnéék.

Ezt is szeretjük