"Szörnyű kezdés volt" - Vilmos és Katalin első találkozása ciki bakival indult

Vilmos herceg és Katalin hercegné első találkozása akár egy romantikus vígjátékba is beleillett volna.

vilmos és katalin cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Katalin hercegné a St. Andrews-i Egyetemen találkoztak 2001-ben, a barátságból egyszer csak szerelem lett, bár 2007-ben egy rövid időre szakítottak, azonban pár hónap szünet után visszataláltak egymáshoz.

2010-ben jelentették be az eljegyzésüket, a következő év áprilisában pedig örök hűséget fogadtak egymásnak. Azóta három szép gyermeket nevelnek együtt, György 2013-ban, Charlotte 2015-ben és Lajos 2018-ban látta meg a napvilágot. A hercegi pár kapcsolata példaértékűnek mondható, közös fotóikon látszik, mennyire szeretik és tisztelik egymást. Érdekesség róluk, hogy a legelső találkozásuk kicsit kínosan alakult, mégis egy szép szerelem sült ki mindebből.

Ilyen volt Vilmos és Katalin első találkozása

A Channel 5-on leadott William and Kate: Too Good to be True? című dokumentumfilm Cambridge hercegének és hercegnéjének életét dolgozta fel, amelyben a királyi család szakértői is megszólaltak. Tom Quinn felidézte a legelső találkozásukat, ami akár egy romantikus vígjáték ciki jelenetébe is beleillett volna. Az egyetem csarnokában futottak össze, ahol a hallgatóknak tartottak egy partit.

vilmos és katalin
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

- Talán a legviccesebb az a történet, amikor először találkoztak. Vilmos annyira kétségbeesetten meg akarta Katalint ismerni, hogy miközben odasétált hozzá, véletlenül megbotlott. Ezt így reagálta le: "oh, ez szörnyű kezdés volt! Azt fogod rólam hinni, hogy totál ügyetlen vagyok! - emlékezett vissza.

Miután Katalinnak bemutatkozott, a barna szépség egyből pukedlizni akart, ám erre meglökte Vilmost, aki leöntötte magát az italával. A hercegné egyből elpirult, erről már ő mesélt 2010-ben, amikor közösen adtak interjút az eljegyzésük után.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- A megismerkedésünk napján igazából teljesen elvörösödtem, el is futottam utána, mert annyira szégyenlős lettem a találkozásunk miatt - vallotta be kedvesének.

Szerencsére végül ezek az apró malőrök nem okoztak gondot, hamar kialakult egy szoros barátság köztük. Akkoriban az egyetemen minden lány Vilmosért volt odáig, egyedül Katalin volt az, aki nem próbálkozott nála, ezt Simon Vigar királyi tudósító mondta el.

- Kate Middleton azon kevés lányok közé tartozott, aki nem üldözte szerelmével Vilmost az egyetemen.

A herceg akkor jött rá, hogy talán többet érez barátságnál, amikor 2002-ben Katalin egy jótékonysági divatbemutatón szerepelt modellként. Egy áttetsző ruha volt rajta, amiben irtó dögösen festett. Vilmos meg is jegyezte a mellette ülő barátjának, hogy mennyire csinos a lány.

vilmos és katalin esküvő
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Akkor esett le neki, hogy ez a meglehetősen elbűvölő és kedves lány, akit megismert a közös óráik és ebédjeik során, igazából egy irtó dögös nő - ezt már Katie Nicholl, egy másik szakértő írta le a The Making of a Royal Romance című könyvében az ominózus divatbemutató kapcsán.

Vilmos be is vallotta Middletonnak, hogy nagyon csinos volt modellként, erre a lány elpirult. A herceg megcsókolta volna Katalint, de ő elhúzta a fejét, nem adta magát olyan könnyen, 2003-ban jöttek csak össze. Be is vált ez a taktika, hiszen lassan két évtizede részesei egymás életének.

Rájuk hasonlítanak a leginkább a királyi csemeték

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy a királyi családban a gyerekek melyik rokonukra hasonlítanak a legjobban.

Ezt is szeretjük