A Gyűrűk Ura Aragornja így megváltozott: friss fotókon a 61 éves Viggo Mortensen
Viggo Mortensen akkor vált igazi világsztárrá, amikor megkapta A Gyűrűk Ura egyik szerepét.

viggo-mortensen-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Viggo Mortensen a '80-as években kezdte filmes karrierjét, egyre népszerűbb lett a szakmában, olyan filmekben játszott, mint az Indián vér, a Daylight, a Carlito útja, az Egy hölgy arcképe vagy a Tökéletes gyilkosság.

Bár a '80-as és a '90-es években is sok alkotásban láthatták a mozikedvelők, az igazi nemzetközi sikert A Gyűrűk Ura-trilógia hozta meg számára, amelyben az egyik kulcsszereplőt, Aragornt játszotta el. Az első rész 2001-ben, a második 2002-ben, a harmadik pedig 2003-ban jelent meg.

Viggo Mortensen díjat kapott a filmfesztiválon

Az utolsó rész óta 17 év telt el, azóta a színész is sokat változott. A haja teljesen őszbe borult, ráadásul míg A Gyűrűk Urában hosszú tincsekkel láthatták a rajongók, a való életben a rövid fazonra esküszik. Aki csak Aragornként ismerte a sztárt, nagy eséllyel elmenne mellette az utcán.

GettyImages-1276487585
Fotó: Juan Naharro Gimenez / Getty Images Hungary

Az október 20-án 62. szülinapját ünneplő színész a spanyol San Sebastian Nemzetközi Filmfesztivál egyik meghívottja volt, ahol a Donostia-díjjal jutalmazták. 1986 óta ezt az elismerést azok a filmesek kapják, akik rengeteg dolgot letettek már az asztalra, lényegében ez egy életműdíjnak felel meg. Olyan sztárok kapták meg ezt a díjat az elmúlt években, mint Al Pacino, Julia Roberts, Robert De Niro, Susan Sarandon, Sean Penn, Judi Dench, Anthony Hopkins vagy Meryl Streep.

GettyImages-1276476555
Fotó: Carlos Alvarez / Getty Images Hungary

Viggo Mortensent karrierje során háromszor jelölték Oscar-díjra, legutoljára 2019-ben a Zöld könyv: Útmutató az élethez, de sajnos nem ő vitte haza az aranyszobrocskát. Golden Globe-díjra négyszer jelölték, de a dán színész sosem nyert. Bár a legrangosabb díjakat sosem zsebelte be, büszke a filmjeire.

- Sosem az alapján döntök, hogy mennyi pénzt fizetnek nekem egy-egy szerepért. Számomra az a fontos, hogy olyan filmekben szerepelhessek, amelyeket szívesen megnézek tíz évvel később is. Ha filmet forgatok, akkor nem az motivál, hogy megcsinálom a dolgom, és máris kapom a fizetésem, minden szerepemet külön egyetemi kurzusnak fogom fel. Nincsenek határok a tanulás szempontjából. Természetesen az is teljesen jó, ha egy színész csak a legalapvetőbb dolgokat sajátítja el, de én szeretek sokkal mélyebbre ásni - magyarázta 2018-ban a The Guardiannek adott interjújában.

 

Gyönyörű nő volt fiatalon a Titanic idős Rose-a

Képes összeállításunkban megnézheted Gloria Stuart fiatalkori képeit.

Ezt is szeretjük