Még most is észbontóan vonzó a 60 éves Twiggy

A hatvanas évek híres szépsége közelgő születésnapja alkalmából újra elvállalta egy kozmetikai cég felkérését.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a modellvilágban általában tiszavirág-életű karrierekről hallani, akadnak olyan szépségek, akiknek sikerül akár évtizedeken keresztül is a szakmában maradniuk.


Közéjük tartozik Twiggy is, aki a hatvanas évek cérnavékony címlaplányaként futott be irigylésre méltó karriert. Most, három hónappal hatvanadik születésnapja előtt újra felkérték, hogy szerepeljen az Olay kozmetikai cég egyik reklámjában.

A vállalat – Magyarországon, ahogy több más európai országban is, Oil of Olaz néven ismert – éppen 25 éve, 1985-ben alkalmazta először a modellt. Akkor egy 12 hónapra szóló szerződést írtak alá vele. Most pedig ismét úgy vélték, Twiggy lenne a legalkalmasabb arra, hogy képviselje őket. Pontosabban, hogy az Olay Definity elnevezésű, kifejezetten az érett nők számára kifejlesztett termékcsoport arca legyen.

Hatvan felé is keresett modell

– Nagyon örülök, hogy részt vehetek a kampányban. Hiszen, mint annyi más nő, én is olyan krémeket igyekszem használni, melyek kielégítik bőröm különleges igényeit – nyilatkozta a szőkeség.

A cég szóvivője hozzátette: rendkívüli sikerként könyvelik el, hogy sikerült megnyerniük Twiggyt a kampánynak, mivel az exmodell ennyi év után is igazi szépségikon a brit nők szemében.

Az 1950-ben Leslie Hornby néven született brit sztárt 16 évesen fedezte fel Nigel Davies modellügynök. A törékeny alkatú lány azon nyomban forradalmasította az addig dúsabb idomú hölgyeken alapuló szépségipart. Heteken belül ő lett az 1966-os év arca. Nem telt bele sok idő, és már New York plakátjairól mosolygott a járókelőkre a fiúsan rövidre vágott hajú, őzikeszemű Twiggy.

Talán kevesebben tudják, hogy színésznőként és énekesnőként is sikeres volt: 1971-ben két Golden Globe-ot is hazavihetett a Ken Russell rendezésében készült The Boy Friend című musicalben nyújtott alakításáért. Később is felbukkant különféle tévéműsorokban és filmekben, az óceán mindkét oldalán. 1976-tól pedig a pop világában is igyekezett megvetni lábát, nevéhez több lemez fűződik.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az ezredforduló után visszatért eredeti szakmájához: a Marks & Spencer számára állt modellt plakátokhoz és tévéreklámokhoz. 2006-ban elvállalta egy topmodell-kereső műsor zsűritagságát, két éve pedig, a retróhullámot meglovagolva, újra kiadták az 1979-es Heaven In My Eyes című albumát.

Ezt is szeretjük