60 évesen is elbűvölően fest Twiggy
Nem lehet tudni, hogy Twiggy plasztikáztatott-e, annyi azonban biztos, hogy még mindig lenyűgözően néz ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Twiggy eredetileg Lesley Hornby néven látta meg a napvilágot 1949. szeptember 19-én Londonban. Fiatalkorában nővére fodrászszalonjában volt kisegítő, de dolgozott  bolti eladóként és nyomdai munkásként is.


A fiatal lányt 1966-ban Nigel Davies szúrta ki, aki azonnal szerződést ajánlott neki. Twiggy akkor 16 éves volt, és Davies javasolta neki, hogy használja saját gyerekkori becenevét, a Twiggy-t. Miután ő lett az 1966-os év arca Angliában, úgy döntött, hogy a tengerentúlra költözik.

Pillanatok alatt ikon lett belőle

1967 márciusában érkezett New Yorkba, ahol kezdetben azt hitték, hogy a Twiggy-láz néhány héten belül lecsillapodik - ám rövid időn belül igazi ikon lett belőle, aki androgün kinézetével megváltoztatta az egész divatvilágot.

Jócskán akadtak olyanok is, akik nem nézték jó szemmel a fiatal modell egyre növekvő népszerűségét: azzal vádolták az alig több mint negyvenkilós Twiggy-t, valamint a magazinokat, hogy nem éppen egészséges ideált állítanak a nők elé.

Twiggy sikeres modellkarrierje ellenére visszavonult - lépését azzal indokolta, hogy nem lehet valaki egész életében ruhafogas. A hetvenes-nyolcvanas években számos mozifilmben és színdarabban mutatta meg színészi tehetségét, de mint énekesnő is sikeresen debütált.

Golden Globe-díjat is kapott

Az 1971-es The Boy Friend című romantikus musicalért például két Golden Globe-ot is kapott, az 1974-ben kiadott Twiggy című albuma pedig ezüst fokozatot szerzett az eladott példányszámok után.

 

Habár évtizedek óta nem modellkedett, az ezredfordulót követően visszatért a kifutóra a Marks & Spencer kedvéért, illetve zsűrizett az America's Next Top Model nevű tévéműsorban.


Twiggy első házassága tragikus hirtelenséggel ért véget - 1977-ben ment feleségül Michael Witney színészhez, közös gyermekük egy évvel később látta meg a napvilágot, ám férje 1983-ban szívrohamban elhunyt.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

1988-ban a Madame Sousatzka című zenés dráma forgatásán ismerkedett meg Leigh Lawson színésszel, akivel még ugyanabban az évben oltár elé állt, és akivel a mai napig boldog házasságban él.
Ezt is szeretjük