Túladagolt szupersztárok megdöbbentő halála
Akikkel a drog végzett
5 sztár, 5 csúnya halál: az önpusztítás és személyes tragédiák áldozatai! Nézd meg őket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

5. Judy Garland

A tragikus sorsú amerikai színésznőről valószínűleg mindenkinek az Óz, a nagy varázsló Dorothyja jut eszébe. Pedig Dorothy csak egy hatalmas sikert arató szerepe volt a sok közül:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az MGM stúdió legsikeresebb gyerekszínésze, egy egész generáció dédelgetett kedvence volt.

Már 13 évesen szerződést kapott, ő volt a kedvenc, a stúdió aranycsináló gépezete – egyben pedig a rút kiskacsa is.

Az apró termetű Garlandot még az MGM munkatársai is gyakran kigúnyolták, csúnyának tartva őt. Fénykorában elképesztő ütemben gyártotta a filmeket, és hogy ezt a tempót tarthassák, a stúdió vezetői amfetaminokat és altatókat írtak fel neki. 25 évesen már kiégett, és volt egy öngyilkossági kísérlete.

Később óriási sikereket aratott színházakban, de sosem tudott leszokni a drogokról, melyekre még gyerekként szoktatták rá. 1969. június 22-én holtan találták, szervezetében rettenetes adag nyugtatóval. 47 évet élt.

4. Anissa Jones

Története még Garlandénál is szomorúbb, hiszen a húszéves kort sem érte meg. Már nyolcévesen felfedezték, amerikai tévésorozatok sztárja lett, a Family Affair Buffyjaként körülrajongták a nézők.

 
 
 
 
 
 

A sorozatból eszelős ütemben forgattak le 138 részt, és ez teljesen kikészítette a fiatal lányt. A Family Affair záró epizódja után felhagyott karrierjével, rossz társaságba keveredett, elszökött otthonról, és rászokott a kábítószerekre.

Mikor 18 évesen hozzájutott vagyonához, saját házat vásárolt. Néhány hónappal később egy hatalmas buli után ágyában találtak rá, élettelenül. Iszonyatos mennyiségű kokainon kívül három másfajta drogot is találtak szervezetében: a halottkém azt nyilatkozta, ehhez hasonlóan durva túladagolást még életében nem látott. 18 éves volt.

3. John Belushi

Testvéréhez, James-hez hasonlóan a Blues Brothers sztárja is a színészetet választotta hivatásául, és nem is tette rosszul. Először a televízióban lett sikeres a Saturday Night Live show sztárkomikusaként, majd sorozatban készítette filmjeit, melyek szintén jól teljesítettek a pénztáraknál. Legjobb alakításait az Animal House című vígjátékban és a Blues Brothers zenés komédiájában nyújtotta.

 
 
 
 
 

Hírhedt volt drogos életmódjáról, halála előtt Robin Williams-szel és Robert De Niróval szórakozott együtt – ekkoriban mindkét színészlegenda a kábítószer rabja volt. Utolsó utazására speedballal – heroin és kokain keverékével – indult, de sosem ébredt fel. Később kiderült: egy rajongói közé tartozó lány adta be neki a halálos szert kérésére – másfél évi börtönt kapott a közreműködésért. 33 évet élt.

2. Janis Joplin

Könnyen lehet, hogy minden idők legjobb bluestorka volt – a fehér előadók közül mindenképpen. Ugyanazzal a szenvedéllyel énekelt, mint amivel élt, de önpusztítása tragikusan korai halálba vitte.

19 évesen kimaradt az egyetemről, zenélni kezdett, no meg a drogokkal kísérletezni. A speed megszállottjának tartották barátai, de herointól a gyógyszerekig mindent kipróbált, ráadásul kőkeményen ivott is. 1966-ban a montereyi popfesztivál egy nap alatt világsztárrá tette, minden idők legerőteljesebb énekesnőjeként ünnepelték.

 
 
 
 


A siker ellenére megállíthatatlanul rohant a vesztébe: napi 200 dollárt költött heroinra, és rövid időszakoktól eltekintve sosem tudott leállni. 1970. október 3-án hazament a stúdióból, leitta magát, majd a heroinhoz nyúlt, de ez volt az utolsó lövés: 27 éves korában meghalt. Hamvait a tengerbe szórták, maradék vagyonából barátai partit rendeztek a tiszteletére.

1. Marilyn Monroe

Visszaszámlálásunkat Judy Garlanddal kezdtük, és egy olyan legendával végezzük, akinek temetésén épp Garland dalát játszották. Norma Jeane Mortensennél nem volt nagyobb szexszimbólum, de a boldogságot valószínűleg sosem találta meg. Testvére és nagyanyja öngyilkos lett, anyja mentálisan alkalmatlan volt a gyereknevelésre, így otthonba küldte.

16 évesen férjhez ment, majd modellkedni kezdett, és felvette mindenki által ismert nevét. Topmodell lett, és felkeltette a filmstúdiók érdeklődését, az ’50-es évek elején pedig már filmsztár volt – no meg kora szexszimbóluma. Meztelen képeit milliók vették, Hollywood legjobban fizetett csillagai közé került.

 
 
 

Magánélete viharos volt: első férjétől elvált, majd a baseball-legenda Joe Di Maggióhoz ment hozzá, akivel egy évet sem bírt ki. Következő férje, a drámaíró Arthur Miller mellett öt évet töltött, majd Robert és John F. Kennedy szeretője is volt. 1960-tól egészsége egyre romlott drogfüggősége miatt. Halála a mai napig rejtély: gyógyszer-túladagolás okozta, de hogy ez öngyilkosság, véletlen baleset vagy előre kitervelt gyilkosság volt, alighanem senki sem tudja.

Korábban már voltak túladagolásai, így könnyen elképzelhető, hogy magával végzett – végül az ügyet valószínű öngyilkosságként zárták le. 36 évesen halt meg, de a legendája - ahogy a dal is mondja - örökké él.

Ezt is szeretjük