Fotó! Ráncosan is valódi szépség a 79 éves Tippi Hedren
A nyolcvan felé közeledő sztár még nálánál több évtizeddel fiatalabb lányát is túlragyogja szépségével.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Szinte hihetetlen, hogy jövőre betölti nyolcvanadik életévét Tippi Hedren, akit anno Hitchcock nagysikerű horrorjában, az 1963-as Madarakban ismert meg a közönség. A színésznő láthatólag még mindig remek formában van, báján ráncai sem tompítanak. Szépsége még lányáénál, Melanie Griffith-énél is átütőbb, pedig 27 év van köztük. Bár igaz, ami igaz, Griffith az utóbbi időben igencsak túlzásba vitte a plasztikáztatást, ami nem tett jót külsejének.


Az 1930-as születésű Hedren egyébként sikeres modell volt az ötvenes és hatvanas években - a legendás rendező is egy üdítőreklámban látta meg. Hitchcock úgy képzelte, a szőkeségből lesz majd az új Grace Kelly - vele három filmet forgatott az ötvenes években -, hiszen egyszerre volt kifinomult, magabiztos és szexis.

Hitchcock tette színésznővé

Végül két klasszikussá vált moziját, a Madarakat és a Marnie-t készítette el vele, melyek ismertté tették Hedrent a szakmában - ráadásul rögtön meg is kapta a Golden Globe-ot a Madarak főszerepéért.

Természetesen nem volt minden olyan álomszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Ahogy 2004-ben a Független Filmek Fesztiválján elmesélte, fogalma sem volt, kivel fog dolgozni, amikor a szokásos kimerítő válogatáson részt vett.

Csak miután megfelelt, tudta meg, hogy Hitchcock szemelte ki új főhősnőnek. A forgatás rendkívül megterhelőnek bizonyult. Ráadásul az utolsó jelenetek egyikében, amikor a madarak beszabadulnak egy szobába és megtámadják, a borzongás nagymestere ígérete ellenére hús-vér állatokat használt.

Az élmény annyira felkavarta Hedrent, hogy állítása szerint még sokáig rémálmai voltak. Hitchcock egyébként semmit sem bízott a véletlenre: több éves kizárólagos szerződéssel igyekezett bebiztosítani magát, ám a színésznő az 1964-es Marnie után megtagadta, hogy vele dolgozzon. Hiába próbálkozott azonban más rendezőknél, Hitchcock mindig keresztbe tett neki.

Mindenesetre a Madarak-béli szerep az arany glóbuszon kívül a népszerűséget is meghozta a színésznőnek, és azóta több mint negyven filmben szerepelt – legutóbb például idén, a Tribute című tévédrámában bukkant fel. Amikor pedig nem forgat, igyekszik mindent megtenni a nagymacskák védelmében. E célból hozta létre a Shambala rezervátumot is a Mojave-sivatag egyik csücskében.

Ami a magánéletét illeti, Melanie Griffith apja, Peter Griffith volt az első férje, akit még kettő követett, majd 2002-ben, negyedszerre, hozzáment dr. Martin Dinnes állatorvoshoz. Lánya három unokával ajándékozta meg.

Ezt is szeretjük