Elhunyt a Brian élete és a Monty Python sztárja - 77 éves korában érte a halál Terry Jonest
Terry Jones, az angolok imádott komikusa örökre lehunyta a szemeit.

terry jones cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Terry Jones, a Monty Python, a Gyalog galopp és a Brian élete sztárja 77 évesen hunyt el, közölte ma délután a BBC.

Terry Jones évek óta súlyos betegséggel küzdött

A szomorú hírt a színész, rendező, forgatókönyvíró és humorista ügynöke közölte a BBC-vel, illetve eljuttatta hozzá a gyászoló család közleményét is.

- Mindnyájan elvesztettünk egy kedves, vicces, melegszívű, kreatív és imádni való embert - állt a közleményben.

2015-ben diagnosztizálták a demencia egyik ritka fajtájával, ami miatt egyre gyorsabban romlott az egészségügyi állapota, viselkedési és beszédproblémák merültek fel nála.

Egykori kollégája, Michael Palin ezekkel a megható sorokkal búcsúzott tőle.

- Terry volt az egyik legközelebbi és legértékesebb barátom. Kedves, nagylelkű, támogató személy volt, és szenvedélyes módon élte az életét. Sokkal több volt annál, mint a generációja legviccesebb író-előadóművésze, ő egy reneszánsz komikus, író, rendező, műsorvezető, történész volt, ráadásul briliáns gyerekkönyveket írt, és persze a legkedvesebb és legcsodálatosabb társaság volt. Jobbat nem is kívánhatott volna maga mellé az ember.

Terry Jones, John Cleese, Michael Palin, Eric Idle, Terry Gilliam és Graham Chapman az 1960-as években alapították meg a Monty Python csoportot. A sorozatukban számos karakter bőrébe bújt: ő játszotta a cincorgonáján játszó zeneszerzőt, az embert, akinek három fenékgerezdje van, Kétfészeres Jacksont, a nyilvános vetkőzésben egy Chaplin-stílusú figurát, a Püspököt, de leginkább a visító hangú középkorú nőábrázolásai a legemlékezetesebbek.

 1974-ben sajnos feloszlott a csapat. Jones rendezte a két egész estés filmjüket, a Brian életét és Az élet értelmét, a Gyalog galoppban pedig társrendezőként működött közre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük