A sztárvilág legmegrázóbb halálesetei
Óriás képgaléria
Hollywoodban számos szupersztár lett gyilkosság vagy baleset áldozata. Íme a legfájóbb veszteségek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha Hollywoodra gondolunk, az emberek többségének a siker, a hírnév és a ragyogás jut először az eszébe. Pedig az álomgyár története tele van tragikus balesetekkel és hátborzongatóan hidegvérű gyilkosságokkal, amelyek sztárok tucatjainak az életébe kerültek.

James Dean és Buddy Holly

James Dean például a sportkocsik megszállottjaként boldogan vásárolta meg azt a Porsche 550 Spyder típusú autót, amelyben ülve nem sokkal később halálos baleset szenvedett 1955-ben. A szívtipró még csak 24 éves volt, tragikus halála és két posztumusz Oscar-jelölése pedig azonnal a filmtörténet halhatatlan ikonjai közé emelte.

Egy baleset három híresség életébe került

Buddy Holly, a rock & roll műfajának úttörő egyénisége alig múlt húszéves, amikor üstökösként robbant be a zenei világba. A sikereket azonban nem élvezhette sokáig, másfél évig tartó karrierjének ugyanis egy repülőgép-szerencsétlenség vetett véget 1959-ben, amelyben nemcsak ő, hanem a 17 éves Ritchie Valens és a 28 éves The Big Bopper nevű lemezlovas is az életét vesztette.

Marvin Gaye legendás soulénekes 1984-es halála az egész világot megrázta. A Grammy-díjas énekes-dalszerzőn élete utolsó éveiben ijesztően elhatalmasodott az üldözési mánia, a depresszió és a drogfüggőség. Többször kijelentette, hogy megöli magát, miután apjával veszekedett, aki az egyik vita hevében kétszer lőtt rá. A 44 éves Gaye azonnal meghalt.

Halál a forgatáson

A 28 éves Brandon Lee életét is egy lőfegyver oltotta ki A holló forgatásán 1993-ban, az esetet azonban a mai napig nem sikerült megnyugtatóan tisztázni. A pisztolyban eredetileg vaktöltényeknek kellett volna lenniük, amikor viszont a végzetes lövés eldörrent, éles lövedék távozott a fegyverből. Bruce Lee fiának halála számos összeesküvés-elméletre adott okot, utolsó mozija pedig kultuszfilm lett.

Az elmúlt évek egy legmegrázóbb balesete Natasha Richardsoné volt. Liam Neeson 45 éves felesége tavaly tavasszal Kanadában síbalesetet szenvedett.

Eleinte úgy tűnt, hogy ennek nem lesznek komolyabb következményei, Richardson azonban nem sokkal később kómába esett, három nap múlva pedig lekapcsolták az őt életben tartó műszereket.

Ezt is szeretjük