Agyukra ment a sztárság

Botrányos hírességek

Alkohol, drogok, depresszió - sokan nehezen tudják feldolgozni, ha szárnyra veszi őket a hírnév. Ha meg nem, azt is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Az átlagember megrögzötten hiszi, hogy a siker és a pénz boldogít, ezért aztán nehezen emészti meg, ha egy sztár, akinek – látszólag – mindent megadott a sors, nem képes felhőtlenül élvezni a hírnév adta páratlan lehetőségeket.

Talán csak azt felejtik el, hogy a hírnév nemcsak jó pillanataikban van velük – akkor is ott kopogtat rámenős rajongók és botrányra éhes paparazzik formájában, ha éppen rossz a hangulatuk, összevesztek a szüleikkel, szeretnének egy laza, szabadidőruhás napot, vagy igenis megennének kedvenc gyorséttermükben egy hatalmas, zsírban tocsogó hamburgert, ami pillanatok alatt ketchupmasszát ken a szájra.

Ha az ember sosem, de valóban sosem érezheti magát egyedül, akkor nem csoda, ha valamilyen pótszerhez nyúl, hogy egy kicsit engedjen mellkasán az áldott-átkos siker állandó nyomása. Persze nem mindenki omlik össze, egyesek bámulatosan távol tudják tartani magukat a csillogástól úgy, hogy azért mégse merüljenek feledésbe.

Mások viszont – hiába a sztárság – mégsem érzik jól magukat a bőrükben, másért mi okból innák magukat az eszméletlenségig, bombáznák agysejtjeiket mindenféle droggal, vonnák meg testüktől az éltető táplálékot, és mutogatnák magukat nemcsak lelkileg, szó szerint is lemeztelenedve.

Amy Winehouse

A dögös hangú énekesnő karrierje még 2003-ban indult. A zenészcsaládból származó vadóc felüdülés volt a sok cicababa között a zenei palettán, és második albumának első kislemeze, a Rehab meg is hozta a nemzetközi sikert. Jazz, soul és R&B-s elemeket ötvöző muzsikája lenyűgözte a kritikusokat, 2007-ben díjat is nyert a Legjobb előadóművész kategóriában.

Magánéletének íve már nem ilyen egyértelmű: a már kiskorában is rebellis sztár fiatal kora ellenére szinte mindent kipróbált, amivel leamortizálhatja saját testét: a drogok, alkohol, kombinálva depresszióval és evési zavarokkal gondoskodtak arról, hogy többet beszéljenek éppen aktuális állapotáról, mint zenei munkásságáról.


Botrányok és 007-es

Ráadásul egyre nagyobb felhördülést vált ki a 24 éves, csontsovánnyá aszott énekesnő, legutóbb például minden aggodalom nélkül felhajtott egy kupica snapszot egy nyilvános kocsmában – karján egy ismeretlen kiskölyökkel.

Egy időben úgy volt, talán ő írhatja és adhatja elő a legújabb James Bond film, a Quantum of Solace főcímdalát, de jelen állapotában ez erősen kétséges. A producerei is elfordulnak tőle, és azzal fenyegetik, ha nem tereli rendes kerékvágásba az életét, akkor nem adják ki a lemezét. És mindezek fejébe a bőrén különös kiütések jelentek meg, melyek egy bakteriális fertőzés jelei, és azt mutatják, a szervezete összeomlóban van.

Robbie Williams

A Take That egykori ficsúrja igazán dögös énekessé érett, és sok rajongót szerzett magának az idők folyamán. Dalai egyediek, dallamosak, sőt, valamiféleképpen nosztalgikus érzést keltenek, no, és persze az sem elhanyagolható tényező, hogy a koncerteken is szinte ugyanúgy csengenek, mint a stúdiófelvételeken.

Bár Robbie Williams különcsége a fiúbandás időben is feltűnt, az utóbbi időkben azonban vészesen megszaporodtak a jelek, hogy valami nagyon nincs rendben az énekes körül, melyet többek egy 1998-ban történt szomorú esetre vezetnek vissza.

Már akkoriban is problémái voltak a gyógyszerekkel és az alkohollal, de aztán barátnője, Nicole Appleton, az All Saints együttes egyik tagja örvendetes hírrel fogadta: kisbabát vár. Robbie a születendő gyermeket egyfajta megváltónak képzelte el, aki majd megmenti a zülléstől. Még nevet is adott neki, Grace-nek, vagyis Áldásnak hívta, és szentül hitte, hogy kislány lett volna.

- Emlékszem, simogatta a pocakomat, és azt suttogta: Te fogsz engem megmenteni – emlékszik vissza az énekesnő, 2002-ben megjelent életrajzi könyvében.

Rossz döntés árnyékában

A sors és a kíméletlen kiadó másképp rendelkezett, így Nicole a negyedik hónapban elvetette a magzatot. Robbie a hír hallatán teljesen letört, egyszerre sokkolta és frusztrálta a hír, és a barátnőjével sem volt többé olyan a viszonya, mint azelőtt – egyszerűen nem bírta felfogni, hogy fontosabb volt neki a karrier, mint a közös gyermekük.


Nos, talán ez volt az a momentum, ami után nem bírta összeszedni magát. Bár azóta is fordultak meg nők az oldalán, valahogy egyikből sem lett semmi, és bár a zenéjét azóta is sokan imádják, egyre nehezebb elfogadni azt a polgárpukkasztást és botrányos viselkedést, amit az énekes produkál.


 
Sőt, már az sem biztos, meddig lesz egyáltalán énekes, hiszen legújabban ufókutatónak készül – talán abban bízik, az igazság odaát van.

David Hasselhoff

The Hoff, ahogyan becézik, sok furcsaságot művelt az utóbbi időben, amin az ember nem tudja, sírjon-e vagy nevessen.

Az 56 éves színész karrierje még a ’80-as években kezdődött, a Knight Rider-ben, ahol Michael Knight alakjában epizódról epizódra megmentett valakit, szuper beszélő autójával, K.I.T-tel egyetemben. A négy szezonos sorozat kicsit később Magyarországra is eljutott, de az igazi bombasztikus sikert a német rajongók jelentették a sztárnak.

 


Három évvel később, 1989-ben pedig elindult a Baywatch, amely szintén hihetetlenül népszerű lett, részint Hasselhoffnak, részint a bombázó fürdőruhás életmentő angyaloknak köszönhetően.

Az Internet királya

A népszerűséget meglovagolva a sztár – aki egyébként úgy véli, sokkal nehezebb volt egy beszélő autóval együtt dolgozni, mint mondjuk a Keresztapában vagy a Vészhelyzetben forgatni - énekesi babérokra is tört, és szerencséjére a német fanok ismét biztosították hűségükről a lakli előadót, a Looking for Freedom hetekig tanyázott a slágerlisták élén.
Ezen idő alatt Hasselhoff kétszer is megnősült – másodjára Pamela Bach színésznőt vette el, akitől aztán két kislánya is született.

Úgy tűnt tehát, minden rendben van körülötte, ami valóban igaz is lehetett egészen addig, amíg a hírnév a karjaiban ringatta a sztárt. Az ezredforduló táján azonban már nem voltak annyian kíváncsiak rá: a Baywatch szép lassan vesztett vonzerejéből, zenéjét fanyalogva fogadták, és hát a házassága sem működött olyan tökéletesen, mint hittük.


Ráadásul az internet videómegosztó portáljain állandó vicc tárgya lett, ennek következtében fanyarul maga Hasselhoff is az Internet királyának kezdte el nevezni magát. Egyre-másra készültek róla privátvideók is, melyeken szemmel láthatóan illuminált állapotban volt – egyiket saját lánya rögzítette, hogy felhívja apja figyelmét arra, mennyire tönkreteszi az életét.
Mindennek betetőzéseként pedig felesége 2006-ban beadta a válópert, erőszakos viselkedésére hivatkozva.

Bár Hasselhoff szeretne még egyszer bekerülni a showbiznisz krémjébe, félő, hogy botrányait nem feledik olyan könnyen. Még egy királynak sem.
Ezt is szeretjük