Halálos beteg sztárok szomorú fotói
Akiknek már nincs sok az életből
A betegségek a hírességeket sem kímélik. Íme, 3 sztár, aki még nem adta fel a küzdelmet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Jackson

A pop ötven éves királyának egészségügyi állapotáról az elmúlt hónapokban egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot. Miközben Jacko szóvivője határozottan cáfolja a különféle durva híreket, rendszeresen napvilágot látnak olyan sokkoló fotók, melyeken a legyengült sztár igencsak aggasztó állapotban látható. Tavaly nyáron például tolószékben kapták le a lesifotósok, amiből egyetlen pillanatra sem tudott kiszállni, ám a legrémisztőbb hírek az elmúlt hónapokban kerültek nyilvánosságra.


Ian Halperin díjnyertes oknyomozó riporter például azt állította, hogy Jackónak már évek óta Alfa-1-antitrypsin-hiánya van, ami a májban és a tüdőben okoz károsodást, ezért mielőbbi szervátültetésre volna szüksége.

Az újságíró szerint Jackson már alig tud beszélni, és a fél szemére megvakult. Néhány nappal ezelőtt pedig azért került a címlapokra az énekes, mivel állítólag egy korrekciós orrplasztika közben megfertőződött egy különösen veszélyes Staphylococcus aureus baktériummal.

Ez okozza rémisztő tüneteit: Michael Jackson megduzzadt kézfejét és arcát is vörös foltok tarkítják. A fertőzés nagyon veszélyes, ugyanis könnyedén fel is emésztheti Jacko húsát. Ez pedig az ő esetében életveszélyes lenne, a popcsillag agyonműtött szervezete ugyanis nem valószínű, hogy elviselné az újabb műtéteket.

Patrick Swayze

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb színészénél tavaly januárban diagnosztizálták a hasnyálmirigyrákot, márciusban pedig arról számoltak be orvosai, hogy Swayze szervezete jól reagált a kemoterápiára. Habár az 56 éves sztár több mint egy éve vív emberfeletti küzdelmet az alattomos kórral, a harcot egyetlen pillanatra sem adta fel a mai napig.


Sőt, szerepet vállalt egy új sorozatban, és belevágott egy önéletrajzi regény megírásába is. A rajongók mégis aggodalommal követik figyelemmel a róla szóló híreket.

2008 májusában például arról cikkeztek a külföldi bulvárlapok, hogy a sebészeknek el kellett távolítaniuk Swayze gyomrának egy részét. Júliusban már csak heteket jósoltak neki, azóta fél év telt el, és az orvosoknak nem lett igazuk. Idén január 9-én kórházba szállították tüdőgyulladás miatt, akkor úgy tűnt, hogy legyengült szervezete már nem lesz képes megbirkózni a betegséggel. 16-án mégis a saját lábán hagyta el a kórházat. A lesifotósok ekkor örökítették meg legutóbb, a képeken pedig egy megtört, csonttá soványodott színész látható, aki szinte megállás nélkül dohányzik.

Kirk Douglas

A Douglas-színészfamília legidősebb tagja Hollywood egyik utolsó nagy legendája, aki a negyvenes évek végén tűnt fel a vásznon. Több évtizedes pályafutása során háromszor jelölték Oscar-díjra, ám az aranyszobrot végül csak 1996-ban kapta meg. A Filmakadémia akkor egy különleges díjjal tisztelgett Kirk Douglas nagysága előtt, amelynek apropóját karrierjének fél évszázados jubileuma jelentette.


A 92 éves sztár látszólag jó egészségnek örvend, mégis sokan aggódnak érte. Douglas, aki fiatalkorában napi két-három doboz cigarettát szívott, 1950-ben azután hagyott fel a dohányzással, hogy édesapja tüdőrákos lett. 1986-ban egy étteremben kapott szívrohamot, ekkor az orvosok egy pacemakert ültettek be szívébe. 1991-ben túlélt egy helikopter-szerencsétlenséget - a vele utazók meghaltak, de Douglas-nek csak a háta sérült meg súlyosan.

1995-ben egy súlyos stroke miatt szinte teljesen elveszítette beszédképességét, 2005-ben pedig orvosai tanácsa ellenére mindkét térdét megműttette, mivel már alig tudott járni. Kirk Douglas 2004-ben jelentette be visszavonulását, két évvel később pedig hatalmas összejövetel keretében ünnepelte meg családja és legjobb barátai társaságában kilencvenedik születésnapját.

OLVASD EL EZT IS!

bujtor istan lead
  • bacsó péter
  • bujtor istván

2009 legfájóbb magyar veszteségei

Ezt is szeretjük