Fotók! Így néznek ki a Szívtipró gimi sztárjai most

A lázadó kamaszok 15 éve kerültek képernyőre, a sorozaton azóta tinik generációi nőttek fel világszerte.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ausztrálok legnépszerűbb ifjúsági sorozata, a Szívtipró gimi - eredeti címén Heartbreak High - 1994-ben indult,  tehát épp 15 éve, hogy a főszereplő srácok jól ismert arcokká váltak. A legjobb tinisorozatnak is kikiáltott produkció a Szívtipró kölyök - The Heartbreak Kid - című mozifilmből nőtte ki magát, és a hét évad alatt meghódította Kelet- és Közép-Európa összes országát. Hazánkban 1995 nyarán kezdték először vetíteni, így a kilencvenes évek egyik legsikeresebb tinisorozatává vált, de a rendszeres ismétlések miatt több generáció számára is ismerős a történet.

A kilencvenes évek legkedveltebb sztárjai most

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kamaszokat foglalkoztató komolyabb témák - mint a családi problémák, az alkoholizmus, a drog vagy a rasszizmus - időről időre a tévé elé vonzották a fiatalokat. A sorozat helyszíne, a Sydney-béli Hartley High School, egy rosszhírű külvárosi gimi valószínűleg a világ legszínesebb és legbalhésabb diákseregével büszkélkedhetett. A karakterek vegyes rétegből kerültek ki - őslakosok és bevándorlók, szegények és gazdagok -, többek között ebben a változatosságban is állt a produkció sikere. A számtalan eredeti figura közül mi most csak a nagy kedvenceket villantjuk fel, röviden áttekintve, hogy is alakult a színészek karrierje azóta.

Jodie Cooper - Abi Tucker

A bohém zenészlányt, Jodie Coopert alakító Abi Tuckert a színésznői státusz mellett a mai napig dalszerző-énekesnőként is jegyzik. A fiatal lány az Új arcok című ausztrál vetélkedő egyik versenyzőjeként vált ismertté, így került képbe a Szívtipró gimi szereplőválogatásánál. Színésznőként összesen 65 részben szerepelt, sőt, a sorozat zenéjének megírásában is közreműködött.

Abi Tucker a bohém Jodie szerepében és napjainkban

A 36 éves bájos sztár azóta is két karriert épít párhuzamosan, színésznőként a Titkos életünkben, az Angst című moziban és a McLeod lányai sorozat záró évadjaiban láthattuk, Grace szerepében.

Zenészként inkább csak Ausztráliában ismert, annak ellenére, hogy nagyon aktív: filmzenét és musicalt ír, sőt, két önálló nagylemeze is megjelent Dreamworld és One December Moon címmel. A Sydney-ben élő énekes-színésznő saját bevallása szerint az életben is hasonlóan független, vagány és impulzív alkat, mint az általa játszott Jodie, így nem volt nehéz azonosulnia a karakterrel. Magánéletét olyan ügyesen óvja, hogy semmit se lehet tudni róla. Mindenesetre legutóbb, a Poor Boy című melbourne-i színdarab bemutatóján szingliként jelent meg.

Peter Rivers - Scott Major

A hosszú hajú rocker, Peter Rivers a kezdetektől állandó tag volt a sorozatban - mint hivatásos bajkeverő és minden tanár rémálma. A készítőket dicséri, hogy az évadok alatt az idegesítő kamasz komoly jellemfejlődésen ment keresztül, kiderült, hogy vadsága mögött ész és érző lélek rejtőzik.

A 34 éves Scott Major azóta komoly karriert épített fel, saját produkciós céget alapított, mellyel több tucat tévéműsort készített. Írással és rendezéssel is foglalkozik, két éve Both Sides of the Bar címmel saját színdarabját is bemutatta az Edinburgh-i Filmfesztiválon.

Scott Major a rosszfiú Rivers szerepében, akiért ma is odavannak a lányok

Feltűnt továbbá az Always Greener című ausztrál drámában, két évig pedig Angliában játszott, többek között a Doctors-ban, a BBC kórházi  szappanoperájában. Tavaly augusztustól ismét hazai képernyőkön látható, az ausztrál Szomszédokban alakítja Lucas Fizgeraldot. Majornak saját weboldala van, melyről megtudhatjuk, hogy egy bátyja és egy nővére van, a hétköznapokban nagy krikett- és focirajongó, és 14 éves korától hosszú hajat viselt, amit csak az utóbbi időben vágatott le. A sokoldalú szívtipró Melbourne-ben él barátnőjével, és a forgatások mellett jelenleg a The Subtle Art of Flirting című színdarabot rendezi, mely romantikus történetet mesél el sok humorral.

Nick Poulos - Alex Dimitriades

A görög származású Alex Dimitriades a sorozat előfutárának számító Szívtipró kölyök főhőseként kezdte, így aztán nem volt kérdéses, hogy a Szívtipró gimiben is játszik-e, vagy sem. Az iskola szépfiúja az első évadban kapott hangsúlyosabb szerepet, amikor szerelembe bonyolódott az Abi Tucker alakította Jodie-val. Nick Poulos karaktere a későbbi évadokban amatőr bokszolónak állt, majd egy halálos ütéssel tragikus véget ért. Dimitriades a sorozat után jórészt helyi produkciókban tűnt fel, játszott a Szellemhajó című horrorban, a Virtuális csapdában és az Aki mer, az nyer című vígjátékban is.

A vadóc görög szépfiú, Alex Dimitriades elegáns sármőrré érett

A cseppet sem emlékezetes alakítások után karrierje a közelmúltban kapott nagyobb lendületet, tavaly ugyanis ráosztották az Underbelly című népszerű ausztrál krimi egyik gyilkosának szerepét, mellyel óriási sikert aratott. Azóta is szépen fut a szekere, 2010-re is van már két filmszerződése, az Egy mihaszna nagymenő 2. című komédiában Mihalit, a Summer Coda című romantikus drámában pedig a főszereplő Michaelt alakítja majd. A 36 éves szexi sztár huzamosabb ideig járt Terry Biviano tervezőnővel, de két éve már Shauna Mac modellügynök a barátnője. Idén azonban többször is látták egy titokzatos barna szépség társaságában, míg kedvese a távoli Hong Kongban intézte üzleti ügyeit.

Anita Scheppers - Lara Cox

A gimi legszebb és legokosabb lányát játszó Lara Cox modellként kezdte, majd egy ideig tanárnőnek is készült, de végül diákként, az iskolapad másik felén végezte. Az Anita Scheppers-t alakító szőke szépség nem csak a filmben keveredett szerelmi viszonyba Drazic-kel, Callan Mulvey-vel egy ideig a való életben is egy pár voltak, de csak karaktereik jutottak el a házasságig. Cox a sorozat befejezése óta húsznál is több ismert és kevéssé ismert produkcióban szerepelt, a H2O - Sellőmesékben például orvost alakított, de játszott a Kenguru Jackben és Az elveszett világ - nálunk az AXN Sci-fi csatornán futó - című sorozat utolsó évadában is.

Lara Cox kollégájával és expasijával, valamint szingliként napjainkban

A canberrai születésű, 31 éves színésznőt romantikus vígjátékokhoz is szívesen hívják, Az ara mostohaapja című tévéfilmben még egykori gimis társával, Alex Dimitriades-szel is újra összekerült. Utoljára A tengerészgyalogos 2. című akció-thrillert forgatta - a film a hírek szerint csak DVD-n fog megjelenni. Magánéletéről keveset tudni, internetes oldalán legutóbb még szinglinek vallotta magát. Akárcsak sorozatbeli karakterének, neki is van egy bátyja, és nagyon szoros a kapcsolata édesanyjával, akit példaképének tekint. Imádja a gyerekeket, és a WWF állatvédő szervezet nagy támogatója.

Bogdan Drazic - Callan Mulvey

Az új-zélandi születésű, maori ősökkel is büszkélkedő Callan Mulvey karrierje a Szívtipró gimivel indult. Az általa alakított Bogdan Drazic a későbbi évadokban lépett elő főszereplővé, leginkább hajmeresztő balhéival. Az epizódok során azonban az ügyeletes rosszfiút az íróknak sikerült egyre árnyaltabb és szerethetőbb karakterré tenniük, leginkább Anitával kialakult románcán keresztül. A gimnazista korból kinőve a sztár - néhány epizódszerepen és a Vészkód című akciófilmen kívül - semmi emlékezeteset nem forgatott, így teljesen eltűnt a képből.

Callan Mulvey a balhés Drazic szerepében és napjainkban

A jóképű színész élete és karrierje 2003-ban kis híján derékba is tört, amikor 100 km/óra sebességgel autójával frontálisan ütközött, és életveszélyes fejsérülést szenvedett. Bal lába is súlyosan roncsolódott, egyik szemére pedig elvesztette a látását. Eltört arccsontját és állkapcsát titániumlapokkal erősítették meg, arcán ma is látszódnak a baleset utáni műtétek nyomai.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A tragédia ismeretében kész csoda, hogy Mulvey vissza tudott térni a munkához, ráadásul nem is akárhogyan. Az Underbelly, majd a nálunk is vetített Rush - A hajsza című ausztrál rendőrsorozattal tavaly óta újra képernyőn van, és sikeresebb, mint balesete előtt volt. A 34 éves keménykötésű színész a régiek közül exbarátnőjével, Lara Cox-szal ápol jó kapcsolatot, de a hírek szerint egyedül él, és a szíve is szabad.

Ezt is szeretjük