Minden idők legkínosabb sztár-beszédei
Van, aki a világ királyának nevezi magát, van, aki leleplezi meleg tanárát: íme egy válogatás a legkínosabb jelenetekből!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem minden sztárnak kenyere a retorika, főleg ha zsúfolt padsorok és tévénéző milliók előtt kellene beszélni. Van, aki emlékezetesen jó beszédet tart, van, aki elmondja a profi írók által megkomponált köszönőbeszédet, és van, aki nemes egyszerűséggel ég egy óriásit.

Mielőtt a rátérnénk a legnagyobb filmsztárok legrosszabb pillanataira, lássuk a tavalyi év egyik slágervideóját: Miss Teen South Carolina produkcióját.

Szép, de földbuta

Az újdonsült szépségkirálynőnek azt a kérdést tették fel, hogy szerinte az amerikaiak nagy többsége miért képtelen megtalálni saját országát a világtérképen. A válasz rövid összegzése:

 
 
 
 
 

- Én úgy gondolom, hogy az amerikaiak nagy többsége, izé, azért nem tudja megtalálni, mert nincs térképe, mint például Dél-Afrikában és Irakban, és azt hiszem, hogy az amerikai kormánynak segíteni kéne az amerikai, izé, meg dél-afrikai oktatást, hogy gyerekeinknek egy szebb jövőt építhessünk.

A hihetetlen válasz videóját a mai napig mintegy 20 millióan nézték meg, és alighanem még mindig próbálják kitalálni, mit akarhatott a szépségkirálynő. Még jó, hogy nem adtak neki térképet.

A rendező a Titanic után süllyed

Az 1997-es Oscar-gálán nem meglepő módon tarolt James Cameron filmje, a Titanic, de a díj átvételekor a rendező agya is akkora léket kapott, mint a luxus-óceánjáró. A direktor előbb egy perc néma csendet kért a Titanic áldozataira emlékezve, majd rendkívül szimpatikus és illő módon üvöltve a világ királyának nyilvánította magát, és közölte, hogy ideje egy hajnalig tartó hatalmas partinak...

Beszéd helyett sírógörcs

Gwyneth Paltrow 1998-ban vehette át az aranyszobrocskát a Szerelmes Shakespeare-ért, de a köszönőbeszéd szánalmasan könnyárba fulladt. Gwyneth három hüppögés, négy zokogás és sok szemtörölgetés közepette mondott köszönetet Ben Afflecknek és családjának, majd gyorsan lemenekült a színpadról. Az amerikai humoristák hetekig parodizálták, a színésznőnek pedig még ma is ég az arca, ha a beszéd eszébe jut:

- Rettentően zavarba jövök, ha emlékeztetnek rá. Nagyon ijesztő volt kiállni, hogy megköszönjem a díjat. Kiszolgáltatottnak éreztem magam, és rosszul esett, hogy utólag kigúnyoltak – nyilatkozta évekkel később Paltrow.

Minden idők legrosszabbja

Amikor az Independent szakírói hosszú összeállítást készítettek az Oscar-díjátadókról, nem hagyhatták ki a legrosszabb beszédet sem. A nem túl hízelgő díjat hatalmas fölénnyel Halle Berry 2002-es alakításának adták. Hogy miért? Lássuk!

- Jaj Istenem, jaj Istenem, jaj Istenem. Ez a pillanat még nálam is nagyobb. Köszönöm az asszonyoknak, akik mellettem álltak és állnak, Jada Pinkettnek, Angela Bassettnek, Vivica Foxnak. A díjat az összes névtelen, arctalan színes bőrű nőnek ajánlanám, akik most esélyt kapnak, hisz kinyílt egy ajtó… Köszönöm. Igazán nagy megtiszteltetés. Köszönöm az Akadémia tagjainak is, hogy engem választottak a hajónak, melyen az Úr áldása szabadon lebeghet – köszönte meg díját a beszédét végigbőgő Berry.

Aki kibogozza a lényeget, annak látatlanban felajánlhatjuk a színésznő Arany Málna-díját: ugyanis elsöprő szavazattöbbséggel – egyáltalán nem meglepő módon – övé lett az Év Legrosszabb Beszéde is.

Tom Hanks coming outja

Tom Hanks 1993-as beszéde egyszerre volt vicces és nagyon kínos. A Philadelphia főszerepéért a legjobb színész díját átvevő Hanks többek között drámapedagógia tanárának is megköszönte az Oscart, ezekkel a szavakkal:
- Hálával tartozom egykori tanáromnak, az egyik legcsodálatosabb amerikai melegnek.

Szegény jó Rawley Farnsworth évtizedekig egész jól titkolta homoszexualitását, de ez kissé betett neki: Tom Hanksnek köszönhetően mindössze az Oscar-gála néhány tízmillió nézője értesült titkáról.

Ezt is szeretjük