15 méter mély liftaknába zuhant Stirling Moss
Intenzíven ápolják
Stirling Mosst, a legendás Forma-1-es versenyzőt a hétvégén érte a baleset, melybe akár bele is halhatott volna.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legújabb hírek szerint az intenzíven ápolják Sir Stirling Moss egykori Forma-1-es versenyzőt.

A 80 éves híresség saját többemeletes házának liftaknájába zuhant március 7-én, a szombatról vasárnapra virradó éjjelen. Állítólag le akart jutni a földszintre, ezért hívta a felvonót. Amikor az megérkezett, automatikusan belépett az aknába - nem vette ugyanis észre, hogy a lift elakadt, és még mindig a fölötte lévő emeleti szinten állt.

Mázlija volt

Hatalmas szerencséjének köszönhetően a mintegy 15 méteres esés után nem vesztette életét. Természetesen azért nem úszta meg sérülések nélkül: mindkét bokája, továbbá négy, a lábában lévő csont eltört, megrepedt négy csigolyája, és több helyütt a bőre is lehorzsolódott.

Mosst a mentők azonnal a nyugat-londoni Princess Grace privát klinikára szállították, ahol meg is műtötték. Jelenleg az intenzíven ápolják, de orvosai szerint már nincs életveszélyben.

Baleset miatt hagyta ott a Forma-1-et

- Ez egy nagyon szerencsétlen baleset volt. Ráadásul bárki a családból ugyanígy, illetve még rosszabbul járhatott volna a házban - adott hangot véleményének Susie Moss, a híresség felesége.

Mindenesetre a legendás versenyző ma már csak nevet az eseten, és sógornője, Helen Moss szerint leginkább a kórházi koszt minőségén és mennyiségén tréfálkozik.

Sir Stirling Moss egyébként 1951 és 1961 között 16 Forma-1-es futamot nyert meg, de nem sikerült a bajnoki címet megszereznie.

Végül egy 1962-es baleset után vonult vissza, amikor is olyan súlyosan megsérült, hogy kómába került, és még fél évre részlegesen lebénult.
Ezt is szeretjük