60 éves a Rendőrakadémia sztárja - Így néz ki most Steve Guttenberg

Steve Guttenberg ma ünnepli hatvanadik születésnapját.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rendőrakadémia, Három férfi és egy bébi. Ha ezeket a filmcímeket hallod, talán neked is egy barna, mosolygós fiatal férfi arca ugrik be elsőként.

A két vígjáték szerethető figuráit - Carey Mahoney-t és Michaelt - Steve Guttenberg alakította a '80-as években. Bár a mai napig forgat, a színészről az elmúlt években keveset hallhattál. Éppen ma, augusztus 24-én ünnepli hatvanadik születésnapját.

Steve Guttenbert hatvanéves

Steve Guttenberg 1978-ban debütált A brazíliai fiúk című drámában Gregory Peck és Sir Laurence Olivier oldalán. ’82-ben ugyancsak egy drámában, Az étkezde című filmben bizonyíthatta tehetségét Mickey Rourke, Kevin Bacon mellett. A vígjátékok csak ezt követően találták meg - és jó tíz évig ebben a műfajban mozgott otthonosan. Az 1984-es Rendőrakadémiában ő kapta meg Carey Mahoney szerepét, melyre Tom Hanks és Bill Murray is esélyes volt.

Az első rész forgatása mindössze negyven napig tartott, a stúdió pedig 4,5 millió dollárt költött rá. A nézők imádták, a kritikusok gyűlölték, de, mivel világszerte 146 millió dollárt hozott, nem volt kérdés, hogy készülnek folytatások. A film alkotója, Paul Maslansky összesen tíz részt tervezett, de végül csak hét készült el belőle.

- Igen, ez nem a Büszkeség és balítélet… de egy igazán vicces film. A legjobb komédia, ha őszinték akarunk lenni. Ez a vígjáték attól működik, hogy jók a karakterek és a színészek - nyilatkozta a Rendőrakadémiáról Steve Guttenberg.

A Rendőrakadémiát követte a Három férfi és egy bébi című vígjáték - A három férfi és egy mózeskosár című francia film remake-je. A nálunk is sokat játszott ’87-es komédiában - Tom Selleckkel és Ted Dansonnal - a három agglegény szerepében szórakoztatták a nézőket.

Búcsú a vígjátékoktól

Itthon leginkább a ’80-as évek második felében és a ’90-es évek első felében játszott filmjeiből ismerjük. Pályájának ez az első tíz éve olyan meghatározó volt számára, hogy az ezredfordulót követően megírta a The Guttenberg Bible-t, mely ennek az időszaknak a komikus beszámolója. De Steve Guttenberg számtalanszor próbált kimászni a Rendőrakadémia, A szerelem Harley Davidsonon érkezik és a Casper 2. által alkotott skatulyákból.

Az ezredforduló előtti években már inkább akciófilmekben - Túlpörögve, Tűzmadár akció - szerepelt, az elmúlt években pedig a krimikkel - Laura rejtélyei -, sőt, a horror műfajával - Lavantula - is kacérkodik.

Menyasszonya húsz évvel fiatalabb nála

2014-ben megjelent következő könyve The Kids from DISCO címmel. Ezt a gyerekkönyvet unokaöccse és unokahúga ihlette. Saját gyermeke nem született. Még 1988-ban vette feleségül Denise Bixlert modell-színésznőt, ám házasságuk csak négy évig tartott. 2014 óta a nála húsz évvel fiatalabb Emily Smith-szel él, akivel 2016-ban el is jegyezték egymást. New Yorkban laknak az Upper West Side-on.

Így néznek ki ma a Vissza a jövőbe sztárjai!

A Vissza a jövőbe a '80-as évek egy másik sikerfilmje volt. A következő képeken megnézheted, mennyit változtak a szereplők az elmúlt harminc évben!

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük