Rejtélyes körülmények között elhunyt Stephen Gately
33 éves volt
A Boyzone tagja, Stephen Gately lefeküdt aludni, majd nem ébredt fel - váratlan halála megrendítette a világot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. október 10-én, szombat délután holtan találták egy hotelszobában Stephen Gately-t, a Boyzone együttes világhírű énekesét. A homoszexualitását nyíltan vállaló ír zenész halálának körülményei rejtélyesek: Gately élettársával, Andrew Cowlesszal kikapcsolódni utazott Mallorcára, a BBC értesülései szerint megivott néhány italt, majd aludni tért, ám ezt követően már nem ébredt fel. 33 éves volt.

 


A rendőrséget háromnegyed kettőkor riasztották, és a nyomozás legfrissebb eredményei szerint sem alkohol, sem pedig egyéb kábítószerek nem játszottak szerepet tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálában. 

Holtteste közelében sem dulakodásra utaló nyomokat, sem pedig búcsúlevelet nem találtak, ezért egyelőre az önkezűséget és a gyilkosságot is kizárták.

Szólózenészként nem lett olyan sikeres

Stephen Gately 1976. március 17-én született, és 1993-ban csatlakozott a kilencvenes évek világhírű fiúbandájához, amelynek Ronan Keating mellett ő lett a vezető énekese.

Ám hiába a hatalmas népszerűség, az együttes 2000-ben úgy döntött, hogy feloszlik. Ezek után Gately szólókarrierbe kezdett, ám a Boyzone korábbi elképesztő sikereit egyedül már nem tudta megismételni.

Gately 1999-ben a The Sun címoldalán vallotta be először hivatalosan, hogy meleg. Állítólag azért döntött így, mert attól félt, előbb-utóbb az együttes valamelyik biztonsági embere adja majd el a sztorit.

Elton John is fájdalmának adott hangot

Gately váratlan halála megrendítette a zenei világot. Elton Johnt saját bevallása szerint mélyen megdöbbentette a hír, Stephen Fry hatalmas sokként élte át Gately elvesztését, a Boyzone menedzsere, Louis Walsh elmondása szerint pedig nem csak őt, hanem korábbi zenésztársait is szörnyen lesújtotta az eset.

A Boyzone hét évvel a felbomlása után, 2007-ben állt össze újra, Ronan Keating elmondása szerint pedig már be is fejezték legújabb albumuk felvételét. A lemez a tervek szerint jövőre kerül a boltok polcaira – ám a rajongók által várva várt visszatérésben sajnos Stephen Gately-nek már nem lesz része.
Ezt is szeretjük