Bukta vagy kaszagyár?
A Spice Girls 2007-es éve
A legkeresettebb hírességek listáján 7. a kilencvenes évek egyik legsikeresebb együttese, akik visszatérő turnéjukkal ismét kaszálnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csapat gyors sikerei után még az ezredfordulón feloszlott. Az öt lány azóta felnőtt, gyermeket szült, férjhez ment, és ki-ki élte a saját életét. Többen közülük komoly szólókarriert építettek fel, de mindenki sikerre vitte az életét a saját területén.

Minden idők legsikeresebb lánycsapata

A lánybandát menedzselő 19 Entertainment nevű cég - élén Simon Fullerrel - futtatta be és tette világhírűvé a csapatot. Fuller irányítása alatt az öttagú banda rengeteg világslágerrel rukkolt elő - ilyen volt például a Wannabe vagy a Two Become One.

Több mint 55 millió lemezt adtak el világszerte, és még egy filmben is szerepeltek - a Spice World-ben. Geri Halliwell kilépése után a banda tagjai szólókarrierbe kezdtek, több-kevesebb sikerrel. Melanie C lett talán a legsikeresebb, viszont Posh Spice sokkal híresebb lett nála - bár ő inkább férje, David Beckham sztárfocista és feltűnően gyakran változó külseje miatt.

A visszatérés

Június végén egy sajtókonferencia keretében Londonban jelentették be a lányok a visszatérésüket, és egy földgolyót formázó labda előtt pózoltak azoknak az országoknak a zászlajával a kezükben, ahol koncertezni fognak majd. Az első koncertet december 2-ára tervezték Vancouverbe. A turné az argentínai Buenos Airesben fejeződik be január 24-én.

A lányok mindent bedobtak, hogy legjobb formájukat tudják hozni a turnén. Victoria megvált műmelleitől, Emma mérhetetlen mennyiségű súlytól szabadult meg. Többen a lányok közül konditeremben és énektanárnál – utóbbi rájuk is fér – töltötték az elmúlt hónapjaikat.

Kezdetnek óriási a siker

A lányok a londoni koncertjükre 38 másodperc alatt adtak el minden jegyet, így aztán gyorsan szerveztek még két bulit a szigetország fővárosában.

Más kérdés, hogy a méregdrága jegyek újabban már töredék árért cserélnek gazdát. Az első koncertekről elismerően nyilatkoztak a lapok és a kritikusok egyaránt. Az első pár koncert után a következőket lehetett megállapítani a lányokról: a látványos show két főszerepét Victoria Beckham és Geri Halliwell vállalta, ők szólóztak a legtöbbet, pedig Mel C-nek van ötük közül a legjobb torka.

A lányok a kétórás show alatt nyolcszor öltöztek át, és régi sikereik mellett felvettek a műsorba néhány szólóslágert is, valamint Greatest Hits albumuk vezető dalát, a Headlines-t. A lányok fellépőruháit Roberto Cavalli tervezte és készítette el, és az ő kedvéért vált meg Victoria is műmelleitől. A show és a ruhák is látványos sikert aratnak – kérdés, hogy meddig, hisz Las Vegasban már csak félház előtt léptek fel.

A nagy kasza

A turnéval tízmillió angol fontot – majdnem négymilliárd forintot – zsebelhet be minden egyes Spice Girl, úgyhogy valószínűleg nem csak a nosztalgia hozta össze őket.

Az első közös fellépésre már balhék árnyéka vetült, és egy héttel a turnényitó után kissé kérdésessé is vált, hogy tudnak-e ténylegesen újra együtt dolgozni a lányok. A problémákat azonban elsimították, és úgy tűnik, vár rájuk Európa és Dél-Amerika 2008 januárjában.

Ezt is szeretjük