"Ön gyönyörű nő, de higgye el, sosem lesz gyereke" A színésznő fájdalmas emlékeit idézte fel
Sophia Loren új könyvében vall.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sophia Loren idén töltötte be a 80. életévét, férjével 1957-től 2007-ig, a férfi haláláig együtt volt, van két fia, gyönyörű, izgalmas filmes múltat tudhat a háta mögött.

Ám a most megjelenő életrajzi kötetéből, mely a Tegnap, ma, holnap címet kapta, kiderül, neki is voltak mély depressziós időszakai, amikor majdnem minden reményt feladott.

Gyereket szeretett volna

Mint elmesélte, 29 éves kora környékén már nagyon szeretett volna gyermeket, párjával, Carlo Pontival, akivel teljesen odavoltak egymásért.

Aztán Sophia egyszer csak úgy érezte, babát vár, ám amikor elment az orvoshoz, és az néhány tesztet elvégzett, negatív lett a végeredmény.

Bár kicsit beleélte magát a terhességbe, igyekezett kikapcsolni, és elutazott a következő forgatási helyszínre, ahol éppen egész nap autós jelenetet vettek fel - egy hidraulikus szerkezettel rázták egész nap, az autóban ülést imitálva.

- Azon az első éjjelen Milánóban nagyon rosszul lettem, alig bírtam elvánszorogni a hotel liftjéig. Aztán arra emlékszem, hogy fekszem a kórházi ágyon, fehér fényben, fehér falak között, az orromban a fertőtlenítő szaga, amely egészen a szívemig hatolt - idézte fel.

Körülötte pedig ott álltak a kórházi nővérek, akik apácák voltak, és rosszallóan néztek rá, hiszen nem volt férjnél - Ponti ugyanis külön élt a feleségétől, de hivatalosan nem vált el tőle, így nem is tudtak összeházasodni. Ekkor veszítette el az első babáját.

Négy évvel később, egy romantikus film, a C'era una volta forgatásán érezte megint, hogy egy kis élet fejlődik benne. Ekkor már mindent máshogy akart tenni, mint korábban.

- Nem csináltam semmit, nem olvastam, nem néztem tévét, még beszélni is csak keveset beszéltem, sőt, a hasamhoz sem akartam hozzáérni, nehogy zavarja a picit. De belül, a lelkem mélyén éreztem, hogy ugyanaz fog történni, mint korábban.

És igaza lett. Egy éjjel elfogta a rosszullét, édesanyjával bementek a kórházba, ahol az ügyeletes orvos csak sebtében vizsgálta meg, mivel egy koktélpartira sietett - adott neki nyugtatót, és ezzel elintézte. Hajnali négyre véget értek a fájdalmak, és ő tudta, a baba elment. Amikor visszahívták az orvost, ránézett, és annyit mondott neki: "Asszonyom, önnek kétségkívül szép kerek csípője van, és gyönyörű nő, de higgye el, soha nem lehet gyereke."

Ezután már nem bízott semmit a véletlenre, felkeresett egy specialistát, aki kiderítette, hogy kevés ösztrogén termelődik a szervezetében, ezért nem tud rendesen megtapadni a petesejt - injekcióval pótolták a hiányzó hormont. Végül nagy boldogságára 1968-ban világra jött Carlo, majd öt évvel később Edoardo, akikkel azóta is szoros viszonyt ápol.

Szexszimbólumok régen és most

Nézd meg az egykori szexszimbólumokat, mennyit változtak azóta!

Ezt is szeretjük