John F. Kennedy Sophia Lorennek is csapta a szelet - Az olasz díva emiatt utasította vissza
Sophia Loren szépségének John F. Kennedy sem tudott ellenállni.

sophia-loren-és-john-f-kennedy-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sophia Loren volt a 20. század egyik legtehetségesebb és legdögösebb színésznője, szinte nem volt olyan férfi, akinek ne tűnt volna fel az olasz díva különleges szépsége. Nem csoda, hogy szexszimbólummá vált az '50-es években. Még az amerikai elnök, John F. Kennedy is csapta neki a szelet, de végül a színésznő nem kért a szerető szerepéből.

Emiatt utasította vissza Kennedyt Sophia Loren

A Jack and Jackie: Portrait of an American Marriage című könyv 2019-es, kibővített kiadásában nemcsak Jackie és John F. Kennedy házasságáról van szó, hanem azokról az ismert nőkről is, akikkel viszonyt folytatott rövidebb-hosszabb ideig az elnök. Bár a legtöbben Kennedy híres szeretői közül Marilyn Monroe-t ismerik, de több más nőt is sikerült meghódítania az ismert politikusnak, közéjük tartozott Audrey Hepburn is. Vele 1954-ben melegedett össze, ekkor már egy éve házas emberként élte az életét Jackie Kennedy oldalán. 

Több színésznő volt a szeretője még, például Gene Tierney és Angie Dickinson. Utóbbi színésznő azt állította a könyv szerzője, Christopher Andersen szerint, hogy Kennedy pusztítóan sármos és elbűvölő ember volt, az a típusú nőcsábász, akitől az édesanyák mindig is féltették a lányaikat. Az elnök szeretett volna viszonyt folytatni Sophia Lorennel is, ám a színésznő végül kikosarazta. A legendás díva akkor volt a húszas évei elején, és zsinórban kétszer is vissza kellett utasítania a politikust.

Először az elnök Florida szenátorát, George Smatherst bízta meg azzal a feladattal, hogy invitálja meg Lorent Kennedy georgtowni rezidenciájába egy vacsorára. Miután ezt az ajánlatot visszautasította, az elnök személyesen kérte meg a színésznőt, hogy találkozzanak, de a színésznő ekkor is visszautasította, ugyanis akkor az ő szíve már foglalt volt, ráadásul pont akkortájt volt az esküvője élete nagy szerelmével, Carlo Ponti olasz filmproducerrel.

1957-ben keltek egybe, a filmproducerrel fél évszázadig voltak házasok, a férfi halála napjáig kitartottak egymás mellett jóban és rosszban is. 

Ő volt Sophia Loren férje

Képes összeállításunkban megnézheted Sophia Loren és Carlo Ponti közös fotóit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük