Rejtélyesen fulladt vízbe Shirley Bassey lánya
21 éves volt
Bár a haláleset már 25 éve történt, Shirley Bassey ma sem hiszi, hogy lánya annak idején öngyilkos lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Shirley Bassey, akit a világ egyebek közt két klasszikus Bond-főcímdal, a Goldfinger és a Diamonds are Forever énekesnőjeként ismer, a napokban ismét hangsúlyozta a sajtó munkatársainak: még mindig nem hiszi, hogy lánya önszántából vetett véget életének.

Samanthával tízhetes korában, valamint a napokban, londoni fellépésén

Ismeretes, hogy Bassey Samantha nevű lánya 1985-ben, 21 éves korában az Avon folyóba fulladt. Bár a hivatalos magyarázat szerint a fiatal nő leugrott a bristoli Clifton lánchídról, és az alatta kavargó folyóba ölte magát, Bassey ezt mindmáig kétli. 

Szerinte, ha valaki leveti magát 76 méter magasságból, annak a legtöbb csontja megsérül.

Márpedig a lány testén nem találtak erre utaló nyomokat, egyértelműen fulladás okozta a halálát.

Rejtélyes körülmények

- Samanthának valójában egyetlen csontja sem tört el, sőt, még csak nem is látszott rajta semmi. Hát már csak ezért sem hiszem, hogy öngyilkos lett volna. Ráadásul a kórboncnok azt mondta, hogy a tüdejében sem találtak vizet.

Márpedig aki fuldoklik, az kapkod a levegőért a víz alatt is, nem igaz? Csak azt nem értem, rajtam kívül ez másnak miért nem gyanús? - osztotta meg kételyeit a közvéleménnyel a 72 éves sztár.

Ezenfelül elmesélte azt is, miként érezte meg lánya közelgő végzetét. Bassey, aki akkoriban már Amerikában élt, napokkal Samantha halála előtt úgy látta, mintha lánya kísérteties mása jelent volna meg a tévékészülékén. Ezt jelnek vette, így elhatározta, minél hamarabb Nagy-Britanniába utazik, hogy meglátogassa. Ám már csak a szörnyű hír várta a repülőtéren, amit másik leányától tudott meg.

Bár az öngyilkosságot tartották kézenfekvő oknak, a rendőrség azt sem zárta ki, hogy véletlenül csúszott a folyóba a lány. Előtte ugyanis barátaival töltötte az estét, és ittas állapotban indult hazafelé.

A tragédia valósággal sokkolta a számos díjjal kitüntetett énekesnőt, aki még a karrierjével is fel akart hagyni miatta. Végül mégis zenélt tovább, ám új anyaggal húsz év után most jelentkezett először. A The Performance című albumra, mely egyébként november 9-étől lesz kapható, olyan neves sztárok szereztek zenét, mint Gary Barlow, a Kaiser Chiefs vagy a Pet Shop Boys tagjai.
Ezt is szeretjük