Holtan találtak rá otthonában! Váratlanul elhunyt a legendás színész
74 éves volt
Sherman Hemsley a The Jeffersons című sorozattal vált híressé.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Holtan találtak rá otthonában, a texasi El Pasban Sherman Hemsley színészre. Július 24-én, 74 éves korában, valószínűleg álmában szenderült jobblétre. 

Egy ápolónő lelt rá az ágyában. Az asszony először azt hitte, még alszik, majd amikor látta, hogy a férfi nem mozdul, és nem is lélegzik, kihívta a mentőket, akik azonban már semmit sem tudtak érte tenni.

Postásként kereste kenyerét

Sherman Alexander Hemsley 1938. február 1-jén született Philadelphiában. A középiskolát is otthagyta, hogy az amerikai légierőnek dolgozhasson. Négy év szolgálat után szerelt le, ezt követően postásnak állt. 

Miután New Yorkba költözött, a munka mellett esténként színész iskolába járt. Először a hetvenes években tűnt fel a Broadwayn, a Purlie című darabban, amellyel egy évig az államokban turnéztak.

Egy évvel később Norman Lear felkérte, hogy játssza el George Jefferson szerepét a még formálódó, új sorozatában, az All in the Family címűben. Hemsley nem akarta otthagyni a színházat, de Lear megígérte neki, hogy a karakter eljátszására nem keresnek mást, így végül két év múlva mégis csatlakozott a tévéstábhoz.

A színész és partnernője, Isabel Sanford nem alakítottak ugyan főszerepet, de másodvonalbeli karaktereik olyan népszerűvé váltak, hogy két év után önálló sorozatot építettek rájuk, a The Jeffersonst.

Beskatulyázták

Isabel Sanford és Sherman Hemsley házaspárt alakítottak, és senkit sem zavart vagy senkinek nem tűnt fel, hogy a férfi a valóságban 20 évvel idősebb volt a nőnél. George Jefferson megformálása volt színészi karrierjének csúcspontja, a skatulyából később sem tudott kitörni. 11 évadon keresztül, 1985-ig alakította.

Egy évvel később csatlakozott az NBC Amen című sorozatához. Mikor az négy évad után véget ért, hangját adta a csatorna A dinoszauruszok című bábsorozatához.

Az 1990-es években vendégszerepelt Will Smith Kaliforniába jöttem című tévésorozatában, és játszott néhány felejthető filmben, nem egyszer Hulk Hogan oldalán. Így például feltűnt az Óvó bácsiban, a Villám Spencer, a karibi őrangyalban, de az Amerikai pite hetedik részében is szerepet kapott. Az ezredforduló után a Family Guyban önmagát szinkronizálta.

A színészet mellett szenvedélyes zenész, profi jazzbillentyűs is volt. Ain't That a Kick in the Head című dala 1989-ben jelent meg, amit a Dance követett három évvel később. Házas soha sem volt, gyermeke sem született.
Ezt is szeretjük