Shakirának kemény áldozatot kellett hoznia fiai miatt: brutális összeget fizet vissza a spanyol államnak

Megegyezés született Shakira adócsalási ügyében.

GettyImages-1797338112

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még 2022-ben derült ki, hogy Shakira adócsalási ügybe keveredett, akkor egy spanyol ügyész 14,5 millió eurós adócsalási ügy miatt kért nyolcévnyi börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós pénzbüntetést az énekesnőre, ugyanis 2012 és 2014 között nem fizetett adót Spanyolországban. Mielőtt még egy durva bírósági tárgyalássorozat vette volna a kezdetét, megegyezés született az ügyben, írta meg a BBC.

Shakira adócsalási ügyével kapcsolatban megegyezés született

A kolumbiai popsztárnak hétfőn Barcelonában volt jelenése a bíróságon, ahol végig védte ártatlanságát, azonban a fiaira való tekintettel úgy döntött, inkább megegyezik a spanyol ügyészséggel.

GettyImages-1803740967
Fotó: Europa Press News / Getty Images Hungary

- Bár elhatároztam, hogy megvédem ártatlanságomat egy olyan tárgyaláson, amelyről az ügyvédeim biztosak voltak abban, hogy a javamra hoztak volna ítéletet, mégis úgy döntöttem, hogy pontot teszek az ügy végére a gyermekeimre való tekintettel. Nem szeretnének szemtanúi lenni annak, ahogy az édesanyjuk feláldozza a személyes jóllétét ebben a harcban - fogalmazta.

Végül úgy egyeztek meg, hogy kifizet hétmillió eurót, illetve három év felfüggesztett börtönbüntetést is kap. További 432 ezer eurót azért fizet ki, hogy mindenképp megússza a börtönt.

Az ügyészek szerint Shakira 2012 és 2014 között már Spanyolországban élt, hiszen ekkor már együtt volt Gerard Piquével, akivel vettek egy házat, és az első fiuk is megszületett. Azonban nem adózott egyáltalán, mint kiderült, az énekesnő ebben az időszakban a Bahamákra volt bejelentve. 2015-től már a spanyol államnak adózott, bevallása szerint 17,2 millió eurót fizetett be.

Nem ő volt az egyetlen híresség, aki adócsalási ügybe keveredett, ebben a cikkünkben összeszedtük, kik voltak azok a világsztárok, akik hasonló cipőben jártak.

Gerard Piqué párja bikiniben

Képes összeállításunkban megnézheted Clara Chia Marti strandolós fotóit.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover- és ajánlók: Getty Images

Ezt is szeretjük