A Taxi-filmek imádott sztárja volt: felismered a 60 éves Samy Nacerit friss fotóin?
Samy Naceri a Taxi-filmek Daniel Moraleseként vált ismertté.

samy-naceri-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Taxi című filmek óriási sikert arattak, nem véletlen, hogy összesen öt részt készítettek hozzá, ám az utolsóban már nem Samy Naceri és Frédéric Diefenthal szerepeltek, így az kevesebb ember szívébe lopta be magát. Naceri Daniel Moralest játszotta, aki felturbózott, hófehér taxijával száguldozott, hogy segítse Émilien, a zsaru munkáját. Az első rész 1998-ban, a második 2000-ben, a harmadik 2003-ban, a negyedik pedig 2007-ben jelent meg.

Samy Naceri, a Taxi-filmek sztárja

Naceri 1961. július 2-án látta meg a napvilágot Párizsban, apja algériai, anyja francia származású volt. Filmes karrierje a '80-as években kezdődött, az első mozifilmje az 1994-es Léon, a profi volt, amelynek főszerepét Jean Reno játszotta. Az 1995-ös Rai című filmben nyújtott alakításáért a párizsi filmfesztiválon különdíjban részesítették. Ezután egyre jobban kezdett beindulni a karrierje, de nagyobb nevet a Taxival szerzett magának. A mai napig Daniel Moralesszel azonosítják rengetegen.

Nem volt botrányoktól mentes az élete, ezek közül felsorolunk néhány esetet: 1984-ben rablásért ítélték el, a 2000-es években is több balhéja volt. 2003-ban drogvisszaélés miatt nyolc hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a jogosítványát is bevonták három évre, emellett 5000 eurós bírságot kapott azért, mert összetört egy autót, és megtámadott egy embert. 2005-ben egy férfira támadt rá hamutartóval a kezében, 2007-ben két biztonsági őrt is megszúrt, ekkor újra a rendőrségen kötött ki. 2008 októberében hat hónap börtönbüntetésre és 7500 euró pénzbüntetésre ítélték, mert véletlenül elütött egy rendőrnőt, miközben jogosítvány nélkül vezetett. A 2010-es években sem nyugodott még le, számos alkalommal meggyűlt a baja a törvénnyel, utoljára 2018-ban volt egy botránya, akkor egy verekedésbe keveredett Moszkvában.

A sok balhé ellenére továbbra is aktívan színészkedik, 2022-ben jelent meg a Menace sur Kermadec című tévéfilmje, de számos projektje van még előkészülőben. A Le Figarónak adott interjújában elmesélte, mennyire megnehezíti az életét, hogy őt tartják a francia mozi rosszfiújának.

- Mindig is szenvedtem az imázsomtól. Ezt a világot, amelyben élünk, a pletykák és a legendák uralják, amelyeket felfújnak és eltúloznak. Viszont amikor olyan filmek forgatásán találom magam, mint a Menace sur Kermadec, ezzel tiszta vizet tudok önteni a pohárba. Az emberek azt mondják rólam, hogy ez nem az a kép, amit Samy Naceriről festettek nekik, hogy ő nem ugyanaz az ember. Azt mondogatom magamnak, hogy tudnék egy könyvet is készíteni gyönyörű forgatási fotókkal és olyan csodálatos emberek beszámolóival, akikkel találkoztam, és úgy ismernek, mint a tenyerüket. De ezt a tervemet most félretettem, mert jöttek sokkal érdekesebb projektjeim, amelyeken keresztül megmutathatom, hogy jelen vagyok, és még mindig van kedvem a színészethez - magyarázta.

Képes összeállításunkban megnézheted Samy Naceri friss fotóit.

Ezt is szeretjük