Őszinte vallomás! Kiújult a rák a közkedvelt énekesnél
Részletek!
Bár egyszer már legyőzte, ismét visszatért a rák a közkedvelt tenornál, Russell Watsonnál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit szupersztár tenor, Russell Watson egy televíziós műsorban vallott arról, hogy jobb ember lett a betegsége után.

A tenort agyalapimirigy-daganattal műtötték, ami után egy ideig még járni sem tudott. Mint elmondta, ha visszamehetne az időben, akkor sem változtatna meg semmit.

Jobb emberré vált

- E nélkül a tapasztalat nélkül más ember lennék. A betegség, ha furán is hangzik, jobbá tett. Könyörületesebb és türelmesebb lettem, sokkal odaadóbb vagyok. Megtanított arra, hogy az önzés nem célravezető, és ne mindig azt nézzem, mit adhat cserébe a másik - mesélte el a 4-es csatorna műsorában.

A tenort 2005-ben erős fájás kezdte gyötörni, ám az orvosok rendre a sok stresszt okolták a tünetért, és évekig nem törődtek vele, pedig Watson már a perifériás látását is elvesztette.

Egyik koncertjére tartott, amikor a repülőn rosszul lett - akkor derült ki, hogy bevérzett hipofízis-daganata van, melynek mérete két golflabdáéval felér.

Orron át megműtötték, ám a beavatkozás és a hormonszint csökkenése annyira megviselték a szervezetét, hogy sokáig járni sem tudott. A munkát azonban folytatta, és sorra adta ki a lemezeket.

Kiújult a betegség

Miután rendbejött, koncertkörútra indult, a közönség pedig mindenhol kitörő örömmel fogadta, többek között ő énekelte el a brit himnuszt az FA Cup labdarúgó-mérkőzés döntőjén is.

A megpróbáltatások után másfél évvel azonban ismét észlelte magán az aggasztó jeleket, és be is bizonyosodott, hogy ezúttal is egy bevérzett tumor van az agyában. Állapota sokáig válságos volt, és most már nem kerülhette el a sugárterápiát sem.

A 46 éves énekes ezek után létrehozott egy kórust, amelynek valamennyi tagja túlélte a rákot. Mint mondja, hiszi, hogy a közös éneklésnek hatalmas gyógyító ereje van, ezen felül reményt adnak azoknak, akik még a harc elején tartanak.

Ezt is szeretjük