Friss! Kórházban ápolják Rue McClanahant
Rue McClanahant, az Öreglányok című sorozat közkedvelt sztárját keringési problémák miatt kellett megoperálni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb hírek szerint kórházban ápolják Rue McClanahan színésznőt, akit a magyar nézők leginkább az Öreglányok című sorozatból ismerhetnek.

Az AP úgy tudja, az idős sztáron a csütörtök folyamán bypass-műtétet hajtottak végre egy New York-i kórházban, de állapota folyamatosan javul. Barátja és kollégája, Del Shores szerint minden esély megvan arra, hogy hamarosan újra kedvenc közönsége elé állhasson.

Sokan aggódnak érte

Mindenesetre az operáció miatt le kellett mondania egy kedves meghívást: a San Franciscó-i Castro Theaterben ugyanis éppen a tiszteletére rendeztek gálaműsort Golden: A Gala Tribute to Rue McClanahan címmel, mivel a színésznő a napokban töltötte be 75. életévét.

- Kedveskéim, mélységesen sajnálom, hogy nem lehetek ott a nekem rendezett gálán, de sajnos orvosaim határozottan megtiltották, hogy megerőltessem magam, ugyanis éppen most javítanak a ketyegőmön valamicskét. De higgyétek el, sokkal inkább lennék most veletek San Franciscóban - állt nyilatkozatában. Keringési problémájára egyébként csak egy véletlennek köszönhetően derült fény: térdműtétje előtt ugyanis rutinból ellenőrizték az állapotát. Akkor fedezték fel, hogy szívkoszorúere vészesen beszűkült, ezért döntöttek végül a bypass mellett.

Jövőre újra a színpadon

Az 1935-ös születésű Rue McClanahan először a Broadway színpadán mutatta meg tehetségét, majd a televízióhoz szegődött. Bár már a hetvenes években népszerűségre tett szert a Bea Arthur játszotta címszereplő mellett a Maude című sorozatban , a nemzetközi sikert az Öreglányok Blanche-aként sikerült elérnie. A közkedvelt széria három idős asszony és egyikük anyja ironikusan mulatságos történeteit tárta a nézők elé 1985-től 1992-ig.

Ám az Öreglányok után sem unatkozott: színpadon játszott, vegetáriánusként az első sztárok között volt, aki támogatta a PETA-t, fellépett a Wicked című musicalben, 2007 tavaszán pedig megjelent önéletrajzi kötete, My First Five Husbands - azaz Az első öt férjem. Merthogy valóban öt házastársa volt, mielőtt hozzáment Morrow Wilsonhoz 1997-ben - ugyanabban az évben, amikor mellrákot találtak nála.

Ha pedig minden jól megy, 2010-ben a kötetéből készült egyszemélyes show-val szórakoztatja majd a Broadway színpadán mindazokat, akiket érdekel fordulatos, könnyekben és kacajokban gazdag élete.

Ezt is szeretjük