Lélekemelő film a boldogság megtalálásáról, sok spanyol temperamentummal és humorral (x)
A remek humorú és felemelő alkotás, a Rosa esküvője tökéletes alkalom arra, hogy visszatérjünk a moziba: gyönyörű film a boldogság megtalálásáról.

RosaEskuvoje 2100x1400 0
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nőként gyakran szakadunk ezerfelé, miközben a munka, a család, a barátok által támasztott igényeknek próbálunk száz százalékosan megfelelni. Minden egyes nő egyszerre számtalan szerepet játszik: odaadó társ, önfeláldozó anya, szüleiről gondoskodó gyermek, megbízható kolléga, testvér, lojális alkalmazott, mindig ugrasztható, empatikus barátnő.

De hol van ő maga? Mikor tud magára figyelni? Mikor engedheti meg magának, hogy ne anyaként, feleségként, testvérként, kollégaként tekintsen magára akár csak egy pár pillanatra, hanem egyszerűen csak ő maga legyen a főszereplő? Megnéztük a Rosa esküvője című filmet, és elgondolkodtunk.

A Rosa esküvője című film

A középkorú spanyol nő, Rosa ugyanis szintén ezekkel a kérdésekkel szembesül a mediterrán hangulatú, sok-sok civakodással és rengeteg őszinte szeretettel teli filmben, amelyet a két évvel ezelőtti nagy közönségsiker, az Út a királyi operába életrajzi film rendezője, Icíar Bollaín készített.

RosaEskuvoje 2100x1400 1

Rosa alakját a spanyol filmekben nyújtott felejthetetlen alakításai révén jól ismert, fantasztikus spanyol díva, Candela Peña formálja meg rengeteg önreflexióval, humorral és érzékenységgel. A Rosa esküvőjének a málagai filmfesztiválon volt a premierje, majd a rangos San Sebastián-i filmfesztivál válogatásában is bemutatkozott. Számos kategóriában jelölték a spanyol Oscarnak is nevezett Goya-díjra. 

RosaEskuvoje 2100x1400 2

A zseniális maratonfutós álomjelenettel kezdődő filmben Rosa fut és fut, és mindenhonnan becsatlakoznak életének szereplői: apja, testvérei, lánya, barátnője: először úgy tűnik, neki drukkolnak, de valójában ők is csak még egy darabot akarnak maguknak az egyre kétségbeesettebben futó – majd elfutó – nőből. Talán ez az álom vezet oda, hogy a 45. születésnapja előtt Rosa hirtelen szembesül azzal, hogy egész eddigi életét csak mások szolgálatának szentelte. Elhatározza, hogy mindezt maga mögött hagyja, a kezébe veszi az életét, és valóra váltja régi álmait. Első útja egy gyönyörű tengerparti kisvárosba viszi, ahol gyerekkorának emlékei és imádott édesanyja hagyatéka között indulhat el a boldogság felé vezető úton.

RosaEskuvoje 2100x1400 3

Útjának első nagy állomása pedig rögtön egy esküvő lesz – de ne egy mindennapi lagzit képzeljünk el! Az esküvője szervezése közben Rosa számára hatalmas kihívás megtalálni a közös nevezőt a saját vágyai és a családja érdekei között. De Rosa elkötelezetten küzd a céljáért. Elérheti vajon? Megtalálhatja-e a boldogságot és kiegyensúlyozottságot az esküvőjére a spanyol tengerparton gyönyörű, piros tüllruhájában futó nő?

„Köztünk is sok Rosa él, és mindannyiunkban van valamennyi Rosából. Életünk egyik legnehezebb feladata, hogy pontosan megfogalmazzuk, mit is akarunk, és soha ne adjuk fel vágyainkat – még ha gyakran nem is sikerül elérni őket”  – mondta a rendező egy interjúban.

RosaEskuvoje 2100x1400 4

A  szabad szellemű, remek humorú és felemelő alkotás, a Rosa esküvője tökéletes alkalom arra, hogy visszatérjünk a moziba: ötcsillagos szereplőgárda, fordulatos forgatókönyv és mélyen emberi történet, amelyben zseniálisan keveredik a vígjáték, a dráma és a paródia. Nem csak az év egyik legjobb filmje, de minden nő (és olyan ember, akinek vannak nőnemű ismerősei) számára kötelező néznivaló: gyönyörű mese az elköteleződésről és a boldogság megtalálásáról.

A Rosa esküvőjét június 17-én mutatják be a magyar mozik.

Ezt is szeretjük