Elhunyt a Kool & the Gang énekese - 10 gyereket hagyott maga után Ronald Bell
Ronald "Khalis" Bell volt a Kool & the Gang egyik alapító tagja.

ronald-bell-cover

A Kool & the Gang énekese és alapítója, Ronald Bell, becenevén Khalis örökre lehunyta a szemeit, írta meg a szomorú hírt a The Guardian.

Ronald Bell 68 évesen hunyt el

A zenész 68 éves volt, a tragikus hírt szóvivője, Sujata Murthy közölte. Szerda reggel hunyt el Virgin-szigeteki házában, felesége oldalán, hogy pontosan mi okozta halálát, nem hozták nyilvánosságra. Nagy családja volt, összesen tíz gyermeket hagyott maga után. 

GettyImages-579175474
Fotó: Jeff Hahne / Getty Images Hungary

A Kool & the Ganget 1964-ben alapította meg testvérével, Robert "Kool" Bell-lel. Olyan diszkóslágerekkel örvendeztették meg a zenekedvelőket, mint a Celebration, a Get Down On It, a Ladies Night vagy a Fresh. Megalakulásuk óta összesen 23 stúdióalbumot adtak ki. 1979-ben megnyerték az év albumának járó Grammy-díjat a Saturday Night Fever című lemezükkel.

Ronald Bell számos nagy Kool & the Gang-slágert ő maga írt, ilyen volt a Celebration, a Jungle Boogie vagy a Take My Heart.

Nem csak énekelt, ő volt a csapat szaxofonosa, hangszere nélkül képtelen lett volna még a színpadra is kiállni. Érdekesség, hogy egyedül tanult meg zenélni hallás alapján, igazi virtuóz lélek volt.

2019-ben adott interjút az Unlocking Connecticut oldalnak, az újságíró megkérdezte tőle, mi volt karrierje során az a pillanat, amire a legbüszkébb, erre ezt válaszolta.

- A legkiemelkedőbb momentum az volt, amikor bejutottunk a Dalszerző Hírességek Csarnokába. Annak tudata, hogy a zeneiparban felismernek és elismernek téged a társaid, egy örökké tartó dolog.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük