Szívfacsaró! Romy Schneider kisfiát követte a halálba
A Sissiként híressé vált színésznő rövid életét szakmai sikerei mellett súlyos csapások keserítették meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 17 éves korában Sissiként berobbanó Romy Schneider 28 éve sajnos csak a filmvásznon él. Szakmai sikerekben bővelkedő élete 43 éves korában ért véget, magánéleti válságok és családi tragédiák sorát követve.

Szülei révén hamar belecsöppent a kamerák világába az 1938-as születésű Romy - alig volt 15 éves, amikor édesanyja mellett játszott az Amikor a fehér orgona újra virágzik című filmben.

Sissi egy életre

Romy Schneider életének leghíresebb főszerepe ezután két évvel következett, amikor Ernst Marischka rendezésében eljátszhatta a fiatal Erzsébetet a Sissi trilógia első részében. Mindhárom film hatalmas sikert aratott, az osztrák színésznő pedig örökre Sissi maradt milliók szívében - köztük a magyar nézőkében is.

Pedig mindent megtett, hogy kitörjön a hercegnő imázs kalitkájából. Párizsba költözött, és olyan nagy sztárok mellett játszott, mint Rod Steiger, Yves Montand vagy Alain Delon, akivel el is jegyezték egymást.

A hetvenes évekre végre sikerült elérnie, hogy ne csak Sissiként emlegessék, és a nagy port kavaró A medence című filmben nyújtott erotikus jelenetével maga mögött tudhatta a beskatulyázó jókislány szerepet.

Kisfia halálos sebet szerzett

Szakmai sikerei azonban nem párosultak magánéleti boldogsággal. Első férjével, Harry Meyen színésszel kötött házassága hamar zátonyra futott, és a boldogságot második férje, Daniel Biasini mellett sem találta meg.

Élete legnagyobb tragédiáját azonban első házasságából született fia, David elvesztése jelentette. A kisfiú 14 éves korában a kerítésen átmászva próbált meg bejutni nagyszülei házába, a hegyes rudak azonban mély sebet ejtettek a testén. Bár a nagyszülők értesítették a mentőt, életéért hiába küzdöttek az orvosok. 1981. július 5-én halt meg.

A sztár ezt a traumát már nem tudta feldolgozni, az alkoholhoz és nyugtatókhoz fordult menedékért. 1982. május 29-én, majdnem egy évvel a tragédia után párizsi lakásában holtan találták.

Bár az orvosi vizsgálatok szerint szívelégtelenség végzett vele, sokakban felmerült az öngyilkosság gyanúja is. A színésznő második házasságából született lánya, Sarah pedig a nagy szerelmet, Alain Delont hibáztatta édesanyja tragikus sorsáért.

Ezt is szeretjük