Romy Schneider ilyen gyönyörű volt élete utolsó filmjében: az alkotás már 41 éves

A Sant Souci-i járókelő volt Romy Schneider utolsó filmje.

romy-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Romy Schneider 1982. május 29-én hunyt el, előtte egy másfél hónappal, április 14-én mutatták be élete utolsó filmjét, A Sant Souci-i járókelőt.

A bemutató idején valószínűleg senki nem sejtette, hogy ez lesz az utolsó olyan alkotás, amelyhez a színésznő a nevét adja.

Romy Schneider utolsó filmje

A tragikus sorsú színésznő még 1980-ban kereste fel Jacques Rouffio rendezőt azért, hogy rábeszélje Joseph Kessel azonos című, 1936-ban megjelent regénye adaptálására. Schneider imádta a történetet, és úgy gondolta, hogy az a moziban is jól működne, írta meg a Télé-Loisirs. Ez volt az első és egyetlen alkalom, hogy ő maga volt az ötletgazda egy film elkészítéséhez.

profimedia-0708609715
Fotó: Profimedia

Sőt, a férfi főszereplőt is ő ajánlotta, Michel Piccoli Max Baumstein karakterét játszotta. Romy két nő bőrébe bújt: az 1930-as évek korában élő Elsa Wienert és az 1980-as években létező Lina Baumsteint is ő alakította.

profimedia-0708609656
Fotó: Profimedia

A forgatási munkálatok, amelyek 1981-ben vették kezdetüket, elég nehéz és kihívásokkal teli időszak volt. Egyre gyakrabban fájt a dereka, melynek először nem tulajdonított túl nagy jelentőséget, ám végül kiderült, hogy meg kell műteni a veséivel. Az orvosok négy hónapos pihenést javasoltak neki, erre az időszakra a biztosítók azonban nem voltak hajlandók a költségeit fedezni. Még a filmet készítők is elgondolkodtak azon, hogy búcsút intenek Schneidernek, és keresnek valaki mást a női főszerepre.

A legrosszabb viszont nem ez volt: 1981. július 5-én elhunyt kisfia, David, a 14 és fél éves kamasz fennakadt a kerítésen, így veszítette az életét. A színésznő hatalmas csapásként élte meg a veszteséget, ráadásul a lesifotósok sem hagyták békén. Ennek ellenére összeszedte minden erejét, és befejezte a filmjét. 

Volt egy 13 éves színész, Wendelin Werner, aki a szerepe alapján a fiát játszotta. A vele való érintkezés során folyamatosan szembesült saját gyermeke emlékével, ezek után nem csoda, hogy a felvételek között könnyes szemekkel menekült az öltözőszobájába. Végül a szívéhez közel álló alkotást Davidnek és az apjának, Herry Meyennek ajánlották. A férfi volt az első férje, akivel azután kötötte össze az életét, miután Alain Delon összetörte a szívét.

A premier utáni következő hónapban párizsi otthonában találták meg holtan, eleinte öngyilkosságra gyanakodtak, de halála okaként végül szívelégtelenséget állapítottak meg.

Romy Schneider lánya

Nézd, hogyan fest napjainkban Sarah Biasini!

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük