Szenteste a Twitteren jelentette be! Gyermeke lesz a világsztárnak
Roger Federer karácsonykor a Twitteren tette közzé, hogy bővül a családjuk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismét apa lesz Roger Federer, a svájciak világsztár teniszezője. A tizenhétszeres Grand Slam-győztes saját twitteroldalán boldogan közölte karácsony este, hogy feleségével, Mirkával babát várnak.

- Mirka és én örömmel tudatjuk, hogy Myla és Charlene nagytestvérek lesznek jövőre. Kellemes ünnepeket! - fogalmazott Federer.

Kistestvért kapnak az ikrek

A korábbi világelsőnek - aki jelenleg hatodik helyen áll a ranglistán - és párjának két gyermeke 2009 júliusában született. 

2000-ben, a sydneyi olimpián találkozott Miroslava Vavrinec (Mirka), szláv származású svájci teniszezőnővel, akit 2009 áprilisában feleségül vett. Mirka 2002-ben vonult vissza versenyzéstől, azóta Federert minden teniszversenyére elkíséri, támogatja, intézi a hivatalos ügyeit.

- Amíg arra ébredek reggelente, hogy ő ott van mellettem, ez minden, ami számít. Ő a legfontosabb ember az életemben, persze a szüleimmel együtt. Mirka minden idejét nekem szenteli. Cserébe amikor nyaralunk, mindent megteszek neki, amit csak akar. Ha tíz órán keresztül akar vásárolni, megyek vele, mert ő is vár rám ennyit, ha versenyem van - nyilatkozta egyszer a teniszező.

Mindenki szereti

A 32 éves Federer eddig összesen 302 héten keresztül vezette az ATP világranglistáját - közben 237 hétig folyamatosan -, mindkét eredménnyel új rekordot állítva a férfi tenisz történetében. Eredményei alapján a tenisztörténelem legsikeresebb versenyzője; a legtöbb szakértő, volt és jelenlegi teniszező minden idők legjobb teniszezőjének tartja.

Nincs olyan sportoló, aki ne kedvelné, egy felmérés alapján pedig a teniszpályán túl is hatalmas erővel bír, ugyanis őt tartják a leghitelesebb embernek a világon, akire a leginkább érdemes felnézni - ezen a felmérésen Nelson Mandela lett a második.

- Roger kedves fiú a pályán kívül is. Ő egy igazi példakép. Jóindulatú, barátságos és udvarias. Ha nem lenne ilyen jó ember, akkor könnyebb lenne ellene fordulni, mert az emberi természet olyan, hogy térdre akarja kényszeríteni azokat, akik a csúcson vannak. De őt senki nem akarja megtörni. Ő egyszerűen túl szimpatikus ember ahhoz. Ez teszi olyan könnyűvé azt is, hogy szurkoljunk neki - mondta Federerről James Blake.

Ezt is szeretjük