Felesége megölésével vádolják a színészt - Új részletek Natalie Wood gyilkossági ügyében

Robert Wagner ismét a rendőrség radarjára került.

natalie-wood-halala-robert-wagner-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Natalie Wood rejtélyes halála már évtizedek óta izgalomban tartja a rajongókat. A háromszoros Oscar-díjra jelölt színésznő 1981. november 29-én lett halálos baleset áldozata, azonban az eset körülményei olyan gyanúsak, hogy már jó néhány alkalommal újranyitotta a rendőrség az aktáját - annak ellenére, hogy a nyolcvanas években szimpla balesetként könyvelték el a tragédiát.

Férjét gyanúsítják a megölésével

Natalie Wood, Robert Wagner és közös barátjuk, Christopher Walken azon a végzetes napon kihajóztak a Kaliforniai-öbölbe, a színésznő pedig már soha nem tért haza: a holttestét egy nappal később találták meg a rendőrök a vízben. Az ügy azért is igencsak gyanús, mert Natalie köztudottan betegesen félt a víztől. Úszni sem tudott, és ódzkodott attól, hogy hajóra szálljon. Ennek ellenére - sajnálatos módon - valamiért csak tengerre szállt aznap.

Robert Wagner azt állítja, hogy azon délutánon látta utoljára a feleségét. Ő és Christopher Walken a hajó fedélzetén voltak, Natalie viszont levonult a kabinjába, miután ő és a férje csúnyán összevesztek. Később, Walken unszolására a férje utánament, hogy megoldják a konfliktust, azonban Natalie nyom nélkül eltűnt, és már csak a holttestére bukkantak rá a hatóságok.

Habár akkoriban is sokan Wagnert okolták a tragédiáért, ugyanis úgy vélték, hogy kevésbé valószínű, hogy Natalie Wood nemes egyszerűséggel kiesett a hajó ablakán, az ügyet balesetként könyvelték el, és le is zárták. Most azonban egy új sorozat ismét elkezdte boncolgatni a rejtélyt. A Fatal Voyage: The Mysterious Death Of Natalie Wood - azaz a Végzetes hajóút: Natalie Wood rejtélyes halála - egy olyan embert is megszólaltatott, akire eddig senki nem figyelt: a hajó kapitányát, Dennis Davernt.

Davern szerint egyértelmű, hogy Wagner volt a gyilkos, sőt, állítása szerint meg is fenyegette őt, hogy tartsa magát a sztorijához, különben őt is elintézteti.

- Amikor kiértünk a partra, és elkezdték a rendőrök keresni Natalie-t a vízben, Robert magához hívatott. Bementünk a házba, bekísért egy szobába, ahol már ott ült az ügyvédje, Paul Ziffren is. "Ez lesz a sztorink, ezt mondjuk majd a rendőrségnek, megértetted?" - mondta nekem. Közölte, hogy Natalie kihajolt a hajó ablakán, mert a mentőcsónak hozzáütődött a hajó oldalához, és szerette volna megtudni a hang forrását. Sajnos azonban megcsúszott, és vízbe esett.

Ezután Wagner bezárt a szobába, és elment. Nem tudom, meddig lehettem ott, órák is elteltek, az biztos, mire végre kiengedett. Aztán megjelent, a kezembe nyomott egy hatezer dolláros csekket, és közölte, hogy vegyek magamnak egy házat. El akartam menni a rendőrségre, de úgysem hittek volna nekem. Kisember voltam, és két világsztár szava állt szemben az enyémmel. Azt hittem, kiderítik majd az igazságot, végül is Natalie fején zúzódás volt, amikor kihúzták a vízből, de soha nem is vádolta meg senki Robertet - nyilatkozta a műsorban.

Egy szemtanú is megszólalt, Marilyn Wayne, aki aznap hallotta, hogy egy nő sikoltozik, de nem látott senkit, ezért azt hitte, csak képzelődött, amíg másnap meg nem látta a szalagcímeket.

- A fiammal lent voltunk a parton. Éppen aznap kapott egy digitális karórát, úgyhogy folyton elmondta, hány óra van épp. A stégen álltam, amikor hallottam, hogy egy nő kétségbeesetten sikoltozik. "Segítség, valaki segítsen, megfulladok" - kiabálta. Körülnéztem, de senkit nem láttam, ezért azt hittem, csak képzeltem az egészet. Mint kiderült, ez 20 perccel a halála tippelt időpontja előtt volt. Csak később tudtam meg, hogy Natalie Wood kiáltozását hallottam akkor, máig kísért a dolog - mesélte az ügy fültanúja.

Robert Wagnert az sem tünteti fel jobb színben, hogy néhány évvel később, amikor újranősült, éppen a felesége egyik legjobb barátnőjét, Jill St. Johnt vette el, akivel azóta is együtt van. Az ügyet tehát most újravizsgálják, bár kevésbé valószínű, hogy megvádolják Wagnert, aki már 89 éves.

Rejtélyes halálesetek a múltból

Számos esetben kiderült, hogy nem szimpla baleset okozta ezeknek a sztároknak a halálát - nézd meg, kik hunytak el rejtélyes módon!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük